Krajnje je vreme da presložite svoje ormare: Evo kako ćete lako pripremiti sve što vam treba za hladnije vreme
Foto: Shutterstock

1. Rešite se stvari koje ne koristite

Sigurno se u nekom delu ormara nalaze one stvari pogrešne veličine, koje vam ne stoje ili vam se više ne nose, koje niste koristili odavno a koje čuvate "za svaki slučaj". U slučaju čega? Napravite spisak koristeći nemilosrdan stav ("to su samo stvari, u redu je") i sve što nije korišćeno više od godinu dana - spakujte i donirajte ili bacite.

2. Organizujte ormane ili prostor prema osobi, ne prema vrsti garderobe

Mnogi porodični ormari za kapute organizovani su prema vrsti odeće. Plastična kutija za dečje rukavice, druga kutija za šalove i kape, pa kutija s potrepštinama za poliranje cipela, niz sitnica koje će vam možda zatrebati.
Umesto da organizujete prema kategoriji, pokušajte da organizujete prema osobi. Na taj način će se stvari svakog pojedinca lako pronaći i odložiti - u kutiju na kojoj su napisana njihova imena.

3. Jesenji inventar

Nakon što ste svu deblju garderobu izvukli iz raznih kutija, kesa ili iz ormara, dobro je pregledajte. Treba li koji komad odneti na popravku ili na hemijsko čišćenje? Jesu li dugmići na kaputu čvrsti ili ih treba ponovo prišiti? Proverite cipele i čizme da biste se uverili da nisu đonovi pocepani...

4. Proverite zalihe

Tokom lepog vremena ljudi su puno više napolju, ali dolaskom hladnijih dana porodica će se češće okupljati u dnevnom boravku i provoditi u njemu više vremena. Pregledajte zbirku društvenih igara i slagalica. Ako mislite da su vam neke dosadile ili su ih deca prerasla, poklonite ih nekome kome će biti interesantne.

Komentari (0)

Loading