Nešto skroz drugačije: Čips od tikvica
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 2 mlade tikvice
  • 1 kašičica soli
  • po potrebi brašno
  • 1 ili 2 jajeta
  • 2 kašike ulja koštice grožđa
  • oko 7 kašika začinske prezle
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica karija
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu

Priprema

Oljuštiti tikvice pa ih iseći po dužini. Sečete ih skroz tanko najbolje ako imate rende ili onu seckalicu. Stavite u činiju i onako posolite kašičicom soli. Ostavite 10 minuta da puste tikvice vodu. Kad puste vodu ne treba da se ocede samo višak vode da prospete. Premažite svaku tikvicu uljem.

Promešajte sve sastojke suve osim brašna. Jaja umutite klasično kao za pohovanje. U zavisnosti od veličine jaja potrebno je ili jedno ili dva. Uvaljajte prvo tikvicu u brašno pa u jaje pa u prezlu sa začinima. Ređajte na pek papir.

Pecite u rerni sa vrućim vazduhom na 190 stepeni pet do 10 minuta u zavisnosti od rerne. Ako volite ljuto dodajte u prezlu ljutu papričicu mlevenu. Naravno može i neki začin koji volite.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading