NAJBOLJA BRZA ČOKOLADNA TORTA Čarolija ukusa, bez konkurencije među desertima
Foto: Youtube/Printscreen

Kora:

8 jaja

5-6 kašika šecera
8 kasika brašna
8 kašike ulja
2 kašike kakaa
1 prašak za pecivo

Fil:

1/2 litre slatke pavlake
200 g crne čokolade
200 g mlečne čokolade

Preliv za kore:

2 kašike kakaa
2 dcl mleka
1 ekstrat ruma

PRIPREMA TORTE OD ČOKOLADE:

Prvo se savetuje priprema fila, zato što mu treba vremena da se ohladi.

1. korak

Fil za kore: U 2dcl slatke pavlake dodati 200gr crne i 200gr mlečne čokolade. Čokoladu izlomiti na kockice. Sve zajedno staviti na slabu vatru da se polako čokolada topi, nikako da vrija. Mešati povremeno da se čokolada i pavlaka sjedine. Kada se čokolada u potpunosti otopi skinuti sa vatre i staviti da se ohladi.

2. korak

Kora: Odvojiti belanca od zumanaca i mutiti belanca dok se ne dobije penasta struktura, potom dodavati šećer. Kada se stegne masa dodati preostala žumanca, potom dodati brašno,ulje i kakao,i na kraju prašak za pecivo. Zagrejati rernu pre pečenja, peći na 180C ono 35 minuta. Nakon isteka vremene proveriti čačkalicom da li je kora dovoljno pečena, ako nije produžiti pečenja na još nekoliko minuta. Kada se kora ispeče ostaviti da se prohladi i preseći je horizontalno na dva jednaka dela.

3. korak

Preliv: Kada se kora skroz ohladi, napraviti smesu od 2dcl mleka pomešanog sa 2 kašike kakaa i ekstratom ruma. Natopiti kore sa tom smešom.

Skroz ohlađenu smešu od čokolada i slatke pavlake umititi mikserom dok ne dobijete čvrstu masu. Početi sa filovanjem kora. Više od pola smese staviti na jednu kora i drugu polovinu kore prebaciti nafilovan deo.Ostatak ostaviti da se nafiluje spolja. Po želji možete preko fila da stavite i šlag.

Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
ZVEZDA

26.11.2021 17:07

Pise pola litra slatke pvlake, u spisku sastojaka a posle za fil samo 200ml. Gde da stavim ostalih 300ml? Odgovorite ko zna!