Nećete joj odoleti: Pohovana piletina iz rerne sa kornfleksom
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  •  10 manjih batačića (super je i belo meso, brže se ispeče)
  •  200 gr. kornfleksa
  •  1 kašika senfa
  •  150 gr. kisele pavlake
  •  160 gr. posnog majoneza (ima manje kalorija)
  •  2 kašike limunovog soka
  •  maslinovo ulje ok 5 -6 kašika

Od začina: biber, so, beli luk u prahu, suvi začin od povrća, može i malo kurkume.

Piletinu operite, skinite kožicu, prosušite pa začinite biberom, belim lukom u prahu, suvim začinom, kurkumom. Prelijte sa 3 kašike ulja i ostavite oko sat vremena da stoji u frižideru.

Izmrvite kornfleks, umutite posebno pavlaku, senf, majonez i limun pa i to malo začinite.

Tepsiju obložite pek papirom i krenite da pohujete.

Svaki komad mesa bogato premažite umućenom masom i uvaljajte u kornfleks, složite na tepsiju i na kraju prelijte  maslinovim uljem.

Prekrijte folijom tokom prvih 30 minuta, potom sklonite foliju i još 15 minuta pecite da se dobije lepa boja i uhvati hrskava korica.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading