Miodrag Radonjić
Instagram

Miodrag Radonjić, iako je tek napunio 31 godinu, iza sebe ima veliki broj rola u serijama i filmovima.

Široj publici postao je poznat po ulogama momaka sa obe strane zakona: inspektora Zorana u seriji „Ubice mog oca“ i kriminalca Baće u filmu „Južni vetar“, koje ćemo narednih godina gledati na Telekomovom Superstar TV kanalu. Snimanje drugog dela priče zasnovane na ovom bioskopskom hitu počinje za nekoliko dana, a Miodrag s našeg intervjua odlazi pravo na probe.

Šta smete da otkrijete iz novog scenarija onima koji su radoznali?

- U nastavku ćemo pratiti razvoj Baćinog lika, na kom ću raditi zajedno s rediteljem i scenaristom. Nismo publici prikazali ni trećinu onog što on može kao junak.

Miodrag Radonjić

ATA images

 

 

Ko vam je bio uzor za ovog junaka?

- Nisam imao konkretan uzor. To je spoj nekih mojih različitih iskustava, kao i procesa rada na ulozi. Recimo, još kao dete nekoliko puta sam gledao dokumentarni film „Vidimo se u čitulji“, ali sam imao više referenci za taj lik. U detinjstvu sam imao neposredna iskustva sa osobama sličnim Baći. Živeo sam na Konjarniku, koji je tada bio predgrađe Beograda, gde su momci otimali mlađima i slabijima patike s nogu. Za mene, malog dečaka, to je bio veliki prestup. Danas, sa ove vremenske distance, shvatio sam koliko je to bio važan segment mog života, koji je dobrim delom zaslužan i za način na koji sam odigrao ovu ulogu.

Svi vas sada zovu Baća. Da li vam je tek televizija donela popularnost?

- Televizija mi je donela popularnost, što nije iznenađenje. To je medij koji se nalazi u svakom domu i daje priliku da se ljudi upoznaju s radom glumaca i javnih ličnosti.

Koliko vam je TV promenila život?

- Iz korena. Sada sam prepoznatljiviji nego pre nekih serija. Popularnost je deo mog posla, što sam morao da prihvatim kad sam odlučio da ću postati glumac.

Prva veća uloga bila vam je inspektor Zoran u seriji „Ubice mog oca“. Šta vam je ona donela?

- Divnu saradnju s Markom Janketićem i Vukom Kostićem. Na snimanju serije sam se upoznao s rediteljem Ivanom Živkovićem, Natašom Drakulić i Predragom Gagom Antonijevićem, a kasnije postao i prijatelj s njima.

Miodrag Radonjić

Instagram

 

 

Kako danas gledate na svoju ulogu u seriji „Čizmaši“?

- Pamtim je po uzbudljivom snimanju. Bio je to dobar trening za mene kao glumca. Trudio sam se da tom liku dam život. Uloga Stevice nije imala neki potencijal. Pokušao sam samo da se uklopim s glavnim junakom i da on bude čovek.

Pratite li TV serije?

- Pratim koliko mi to obaveze dozvole. Gledam ne samo domaće već i strane serije, posebno one po preporuci.

Da li vam smetaju reprize domaćih serija?

- Ne smetaju mi jer one i nama iz struke služe kao reper kako se pravi dobar proizvod. Pre 40 godina nije postajala pomoć tehnike, a takve serije su nama dobre lekcije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading