RECEPT ZA NAJJEDNOSTAVNIJI SRPSKI SPECIJALITET Svi ukućani ga obožavaju, košta manje od 400 dinara!
![posni pasulj](/data/images/2024-04-17/899427_82158-shutterstock-286881893-orig_f.jpg?timestamp=1714116328?timestamp=1714082400)
Osim što se lako priprema, izuzetno je hranljiv, tako da nećete ostati gladni nakon ovog obroka.
Da biste napravili ovaj ukusni ručak, trebaće vam manje od 400 dinara, malo vremena i volje da napravite obrok koji će vaši ukućani pamtiti.
Većina sastojaka već se nalazi u vašoj kuhinji, a najvažnije je nabaviti pasulj tetovac, koji košta između 400 i 500 dinara po kilogramu.
Ukoliko nemate sve potrebne sastojke, a morate ih kupiti, potrebno vam je manje od 400 dinara za porodični ručak.
Sastojci:
500 g pasulja tetovca
2-3 čena belog luka
4-5 glavica crnog luka
150 g zrelog paradajza ili pelata
mlevena crvena paprika
so
peršunov list
Priprema: Potopite pasulj u vodu i ostavite ga da odstoji jednu celu noć. Zatim ga kuvajte na srednjoj vatri, a kad voda provri, bacite prvu tečnost. Dodajte krupno isečen luk i nastavite kuvanje na tihoj vatri.
Kada pasulj omekša, dodajte iseckani crni luk, crvenu papriku i beli luk. Nakon što je pasulj skoro kuvan i voda skoro isparila, dodajte oljušten i sitno isečen zreo paradajz, so i puno peršunovog lista. Jelo treba da krčka još neko vreme. Po želji, pasulj možete zapeći u pećnici.
BONUS VIDEO
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)