vojska
Foto: EPA/EPA-EFE/Adam Davis

"Gradimo potpuno isti zid koji je podigao predsednik Tramp - sa jednom razlikom. Kada pogledate kilometre koje Teksas već pokrio i broj kilometara koji su trenutno u izgradnji, Teksas je izgradio više Trampovog graničnog zida u Teksasu, nego sam Tramp", rekao je Abot, prenosi Njuzvik.

On je dodao da aktuelni predsednik Džo Bajden, kako je naveo, "jednostavno ne poštuje zakon Sjedinjenih Američkih Država".

"Pre samo nekoliko nedelja, on je govorio da mu je potreban Kongres kako bi doneo neke zakone koji bi trebalo da obezbede granicu. Ili je samo otvoreno lagao, ili nije imao pojma o čemu priča, ili sve od navedenog", rekao je guverner Teksasa iz redova republikanaca, piše Tanjug.

Federalni apelacioni sud u Nju Orleansu blokirao je ranije danas Abotov zakon o migracijama, samo nekoliko sati nakon što je Vrhovni sud SAD saopštio da zakon može da stupi na snagu dok traje sudski proces. Prema zakonu, teksaškoj policiji bilo bi dozvoljeno da hapsi migrante koji ilegalno pređu granicu iz Meksika i izriče krivične kazne. Zakon tretira ilegalni ulazak u Teksas kao krivično delo i dozvoljava teksaškim sudovima da nalože deportaciju imigranata, iako je sprovođenje imigracionih zakona u nadležnosti savezne vlade.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading