AMERIČKA DUBOKA DRŽAVA ŽELI DA SE OTARASI BAJDENA S*ks skandali i tajna dokumenta izbijaju na površinu, evo ko će ga zameniti
Tanjug/Ap

U svom komentaru Karlson je posebno istakao vidno dobro raspoloženje koje ovih dana u javnosti pokazuje potpredsednica SAD Kamala Haris kao jedan od pokazatelja koji osnažuju njegovu pretpostavku. Jer, ona je ta koja bi Bajdena zamenila.

Karlson je uporedio Bajdena sa Endrjuom Kuomom, bivšim guvernerom Njujorka i superzvezdom američke liberalne javnosti, koji je morao da podnese ostavku samo nekoliko meseci pošto je dobio prestižnu nagradu „Emi", američkog televizijskog Oskara, za pres konferencije koje je držao na vrhuncu kovid pandemije.

A onda, samo nekoliko sedmica kasnije, volšebno se pojavilo više žena koje su ga optužile za seksualno napastvovanje. Još bitnije, njih je javno podržao i establišment Demokratske partije. Munjevitom brzinom Kuomo je primoran da podnese ostavku i, osramoćen, napusti politički život. Kao šlag na tortu, čak mu je oduzet i „Emi".

Po Karlsonu, Kuomoa je vreme jednostavno pregazilo. Kao beli muškarac u svojim 60-im godinama i svojim pomalo mafijaškim nastupom, on je sušta suprotnost imidža kakav Demokratska partija sada želi da projektuje. Zato se našla prva prilika da se on skloni. Tako je i sad sa Džoom Bajdenom. Em je beli muškarac, em je još dvadesetak godina stariji od Kuomoa, em je senilan, em - najvažnije od svega - može da ugrozi izglede demokrata da zadrže Belu kuću na izborima 2024.

Zato Bajdenovi ljudi, umesto da ih sklone ili spale, šalju volšebno pronađena dokumenta - što u Bajdenovom centru gde se četiri godine spremao za predsedničku kandidaturu i bio plaćen oko milion dolara za to, što u njegovoj privatnoj garaži i kućnoj biblioteci - Ministarstvu pravde, da bi ministar Merik Garland brže-bolje imenovao specijalnog istražitelja da ispita ceo slučaj, što će Bajdena staviti pod još jače reflektore.

AMERIČKA DUBOKA DRŽAVA ŽELI DA SE OTARASI BAJDENA S*ks skandali i tajna dokumenta izbijaju na površinu, evo ko će ga zameniti

Foto: Printscreen

 

Duboka država

Bivši pripadnik CIA i odseka Stejt departmenta za protivterorizam Leri Džonson, koji je inače sam svojevremeno imao ovlašćen pristup najpoverljivijim vladinim dokumentima, takođe smatra da je duboka država rešila da se otarasi Bajdena.

Za razliku od Karlsona, Džonson misli da establišment ne razmišlja toliko o 2024. koliko o svaljivanju krivice za predstojeći debakl Bajdenove politike u Ukrajini i neminovnu kapitulaciju Kijeva, koje više nikakvi medijski spinovi neće moći da sakriju. To bi, posle bežanije iz Avganistana, bio drugi veliki američki vojni poraz tokom Bajdenovog mandata.

Uz to, s obzirom na povratak republikanske kontrole nad Predstavničkim domom Kongresa, Bajdenova Bela kuća će biti predmet mnogih istraga, od sadržaja laptopa Bajdenovog sina Hantera do zloupotrebe američkih bezbednosnih i obaveštajnih službi u unutarpolitičkim borbama.

Time bi trebalo da se bavi poseban komitet, čije osnivanje je novi predsednik donjeg doma Kevin Mekarti obećao grupi konzervativnih republikanaca koji su do nedavno uporno blokirali njegov izbor.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading