PRIZOR IZ AMERIKE KIDA DUŠU Tornado odneo i život jedne bebe (VIDEO)
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Najmanje tri osobe su poginule, uključujući i jednu bebu, u naletu tornada u američkoj saveznoj državi Oklahom tokom noći, prenosi CNN

Guverner Oklahome Kevin Stit je izdao izvršnu naredbu kojom se proglašava "vanredno stanje u 12 okruga zbog posledica vremenske nepogode".

Spasilačke ekipe procenjuju štetu na kućama i poslovnim objektima koju je donela oluja praćena snažnim vetrovima, gradom i poplavom.

 

 

Desetine tornada od petka izazivaju haos u centralnom delu SAD, a danas su na snazi upozorenja na poplave za Oklahomu, Kanzas, Misuri, Arkansas i Teksas, prenosi AP.

U Oklahomi, tornado je u subotu kasno uveče protutnjao kroz Holdenvil, grad sa od oko 5.000 žitelja udaljen oko 130 kilometara od Oklahoma Sitija.

- Poginule su dve osobe, a četiri su povređene - saopštila je ranije danas služba za hitne medicinske slučajeve okruga Hjuz. Međutim, CNN je naknadno javio da se broj mrtvih povećeo na tri.

- Moje molitve su s onima koji su izgubili voljene osobe u sinoćnjem naletu tornada kroz Oklahomu - poručio je između ostalog guverner te savezne države Kevin Stit u svom saopštenju.

Skoro 33.000 ljudi bilo je do jutros bez struje u Oklahomi, a u Teksasu skoro 67.000 potrošača, a nadležni apeluju na građane da ostanu u svojim kućama.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading