Rekordna kiša u Hongkongu
Foto: Printscreen/Printscreen

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) danas je najavio pljuskove u Srbiji. U Beogradu uveliko pada kiša, a u delovima Kruševca je monsunski pljusak, prenosi hailz_serbia. Silovitih ali i rasprostranjenijih pljuskova ima u Sremu i na jugu Bačke. Opština Lazarevac je, takođe, potopljena. Pored silovitog pljuska, oblaci proizvode i sitan grad.

Na Instagram stranici hailz_serbia danas su objavili na teritoriji kojih okruga su šanse za padavine i grmljavinu najveće.

Danas popodne i predveče u vidu pljuskova i grmljavine u označenoj zoni na fotografiji ispod, a u noći na petak i u petak pre podne u vidu natapajuće kiše i pljuskova, posebno izraženih na teritoriji Srema i Bačke koji su ugroženi sušom.

Kumulusi su već počeli da se razvijaju u sektoru van košavskog područja, a zagrevanje i povišene tačke rose garantuju pljuskove i grmljavinu u tom sektoru. Usled slabe dinamike, organizovanih oluja i nepogoda neće biti. h Oluje će dolaziti sa jugozapada i zapada.

Zbog delovanja košave, istočnije su šanse za grmljavine znatno manje ali ukoliko vetar kasno popodne oslabi i tamo će ostaci oluja donositi pljusak i grmljavinu predveče.


Beograd se nalazi na ivici nestabilne zone i zapadne opštine, po pitanju intenzivnijih padavina danas, znatno bolje stoje od istočnih.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading