ČEKA SE ODLUKA AMERIKE Iran ima zahtev za Bajdena
EPA

Ovo je danas poručio iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdoladhžan u intervjuu za poluzvanična iransku novinsku agenciju Fars.

Predsednik Irana Ibrahim Raisi izjavio je juče da će Iran nastaviti aktivnosti na nuklearnom razvoju, jer su pregovori o oživljavanju nuklearnog sporazuma Teherana sa svetskim silama i dalje u zastoju, javili su iranski državni mediji.

Govoreći na ceremoniji povodom iranskog nacionalnog dana nuklearne tehnologije, iranski predsednik, predstavnik tvrde političke linije, najavio je da će njegova administracija podržati ubrzanje istraživanja u sferi miroljubive nuklearne tehnologije.

Postoji zabrinutost da bi Iran zbog zastoja u ovim pregovorima mogao dodatno da se približi mogućnosti izrade nuklearnog naoružanja, ukoliko državni vrh u Teheranu tako odluči.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zoran

10.04.2022 14:42

Kao sto zapad naoruzava UK i.ugrozava.mir.tako i.Rusi.treba da pomognu svoje saveznike pa bi. trebali.da Iranu dostave omogaceni.uranijum.i pomognu da ostvare nuklearni.program.radi samoodbrane i uspesno oduprli.zapadnim nasilnicima