C kupola uništava dron
Foto: Printscreen/Printscreen

Korpus čuvara islamske revolucije (elitne snage iranskih oružanih snaga) objavio je da su iranske trupe spremne za napad na izraelska nuklearna postrojenja u slučaju izraelske agresije.

- Iran je bio spreman od početka da se odupre izraelskim pretnjama. Zahvaljujući primeni planova pasivne odbrane i upotrebi najmodernijeg oružja, kao i zahvaljujući rasprostranjenosti nuklearnih objekata širom Irana, spremni smo da se odupremo bilo kojoj pretnji našim nuklearnim postrojenjima - izjavio je komandant jedinica Korpusa za osiguranje bezbednosti iranskih nuklearnih objekata, Ahmad Haktalab, kako prenosi agencija Tasnim.

Prema izjavama, identifikovane su lokacije svih relevantnih mesta u Izraelu i spremni su da odgovore na bilo kakav napad Tel Aviva.

Elitna jedinica iranskih oružanih snaga, Korpus garde islamske revolucije, izvela je napad na teritoriju Izraela tokom noći 14. aprila kao odgovor na izraelski napad na iranski konzulat u Siriji na početku meseca.

U napadu je, prema različitim izvorima, učestvovalo nekoliko stotina projektila i bespilotnih letelica, uključujući bespilotne letelice Šahid-kamikaze, rakete Fatah i Fatah-2. Iranski državni televizijski kanal PresTV izvestio je da su sve hipersonične rakete pogodile svoje ciljeve.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading