GORNJI MILANOVAC USKORO BEZBEDAN Ubrzani radovi na uređenju korita reke Despotovice
Foto: RINA

Njegovo urđenje je u toku, a dinamika radova ubrzana i do sada je završeno 70 odsto planom predviđenih radova. Za uređenje korita reke Despotovice  država je izdvojila 40 miliona dinara, a radove je obišao i direktor Srbija voda, Goran Puzović.

„Predviđeni rok jeste mart sledeće godine ali ćemo se potruditi da ih završimo u najkraćem vremenskom periodu. Rečno korito reke Despotovice bilo je devastirano zbog poplava iz 2014. godine ali i prošlogodišnjih. Ovde svakako nećemo stati, plan je da uradimo i nizvodnu deonicu. Naš cilj prvenstveno jeste da zaštitimo ljude u Milanovcu ali takođe i da uredimo osim rečnog korista i sam ambijent oko Despotovice , kako bi građani imali prijatno okruženje za šetnju i rekreaciju“, izjavio je Puzović.

Preventivno delovanje na uređenju vodotokova I i II reda je od ključnog značaja kako bi se predupredile negativne posledice prouzrokovane poplavama. Opština Gornji Milanovac izradiće projektnu dokumentaciju za deo grada pored reke, koji je atraktivan za građane a prolazi pored sportskog kompleksa, hale “Breza, stadiona i bazena .

„Plan je da se čitav taj deo ulepša, ne samo da bude funkcionalan kada je u pitanju protok vode već i da bude lepo šetalište i promenade za sve Milanovčane. Biće postavljene i vrećaste brane kako bi u letnjem periodu bilo moguće zadržati biološki minimum vode u reci“, rekao je Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac.

Puzović je prilikom posete Gornjem Milanovcu obišao deo toka reke Dičine u Brđanima, koja je kako rečeno, ostavljena nerešena posle izgradnje auto-puta, kako bi zajedno sagledali kako će se i problem izlivanja ove reke rešiti, jer je prilikom poplavnih talasa do sada nanala značajne probleme meštanima ovog dela opštine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading