OPOZICIONA KANDIDATKINJA ZA PREDSEDNIKA RS "Republika Srpska neće dozvoliti da BiH uđe u NATO"
Foto: Printscreen TV BN

- Za razliku od Dodika, mene nemaju čime ucijenjivati ni Vašington, ni Brisel, ni Moskva. Zbog toga ću se, kao predsednica Republike Srpske, zalagati za to da Republika Srpska prati dosledno spoljnu politiku Republike Srbije. Sve dok Republika Srbija bude imala neutralan status, Republika Srpska neće dozvoliti da BiH uđe u NATO niti bilo koji drugi vojni savez.

Ovo je poručila kandidat opozicije (SDS i PDP) za predsednika Republike Srpske Jelena Trivić, reagujući na nedavnu izjavu Milorada Dodika da će BiH ući u NATO i da će ljudi u Republici Srpskoj biti regrutovani na istočni front ukoliko pobede kandidati opozicije.

"Na početku ove kampanje sam dobronamerno poručila Miloradu Dodiku da iz svog izbornog štaba izbaci Sanju Vulić, Srđana Mazalicu i Radovana Кovačevića. Ako ovako nastavi, umesto sa 10% na kraju će biti poražen sa najmanje 20% razlike", navela je Jelena Trivić na društvenim mrežama.

Ona je dalje navela da se Dodik potpuno pogubio u ovoj kampanji, pa je ponovo, ovaj put na skupu u Prijedoru, izgovarao nebuloze.

"Izgleda da mu je Sanja Vulić dala napisan govor iz kampanje za opšte izbore 2018. godine. Tada Dodik još uvijek nije bio potpisao ANP, čime je BiH jednom nogom zakoračila u NATO savez, i to zahvaljujući upravo Dodiku", naglasila je Jelena Trivić i poručila:

"Za razliku od Dodika, mene nemaju čime ucjenjivati ni Vašington, ni Brisel, ni Moskva. Zbog toga ću se, kao predsjednica Republike Srpske, zalagati za to da Republika Srpska prati dosljedno spoljnu politiku Republike Srbije. Sve dok Republika Srbija bude imala neutralan status, Republika Srpska neće dozvoliti da BiH uđe u NATO niti bilo koji drugi vojni savez".

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading