MAMICIN SIN Tek dva meseca posle batinanja devojke S. M. (21) iz Beograda danas pozvan na prvo saslušanje
Foto: privatna arhiva

Poslednji put joj je izvučeno 800 mililitara sukrvičaste tečnosti, dok osumnjičenom S. M. (21) nije bilo određeno čak ni zadržavanje od 48 sati u policiji, kaže advokat Sandra Tanasković Savić, punomoćnik žrtve.

Dva meseca posle brutalnog premlaćivanja devojke danas je zakazano prvo saslušanje osumnjičeni S. M. (21) u Osnovnom javnom tužilaštvu u Gornjem Milanovcu zbog sumnje da je uoči Vaskrsa, u noći između 23. i 24. aprila, u vikendici na Divčibarama devojci N. G. (27) polomio tri rebra i ostavio je pored puta i pobegao! 

Povređena devojka je takođe dobila poziv za današnje saslušanje i ona će dati iskaz u svojstvu svedoka, jer je protiv nasilnik apodneta krivična prijabva za dva krivična dela – za nanošenje teških telesnih povreda i nepružanja pomoći. 

MAMICIN SIN Tek dva meseca posle batinanja devojke S. M. (21) iz Beograda danas pozvan na prvo saslušanje

Devojka sa podlivima završila u Hitnoj pomoći, Foto: privatna arhiva

 

- Ovaj slučaj se zataškava jer je majka osumnjičenog stručni saradnik u sudu. Krivična prijava je podneta tek kada se žrtva obratila advokatu Sandri Tanasković Savić, jer policija nije prijavila mladića. U prijavi se navodi da je N. G. zadobila hematome na vratu, oguljotine na podlaktici, dužine oko sedam centimetara, hematome na obe nadlaktice, prelome VII, VIII i IX rebra i oguljotine u predelu karlice. Devojka tvrdi da je u vikendici bio i drug osumnjičenog, koji je ćutke posmatrao kako se S. M. iživljavao nad njom - kaže naš izvor blizak istrazi.  

MAMICIN SIN Tek dva meseca posle batinanja devojke S. M. (21) iz Beograda danas pozvan na prvo saslušanje

Preteća poruka nasilnika, Foto: privatna arhiva

 

 

Devojka u izjavi za Alo! kaže da je u vikendicu pretrpela višečasovnu torturu. 

- Držao me je za kosu i vukao me po kući. Onda me je bacio na krevet i počeo da me davi. Na kraju je spakovao moje stvari, gurnuo me napolje i za mnom izbacio kesu sa đubretom, govoreći: „Evo ti ku*vo, ponesi i đubre, pošto ni ti nisi ništa bolja!“. Kada sam gurnula kesu, udario me je pesnicom u rebra. Posle me je nasilno ugurao u auto i vratio u vikendicu da me iznova maltretira. Tek kada je zaspao, uzela sam ključeve od njegovog auta i odvezla se u Hitnu pomoć u Čačku. Dok sam bila na pregledima, slao mi je poruke: „Samo mi vrati auto,  mamu ti je*em klošarsku. Samo sipaj gorivo“- navodi pretučena devojka.       

MAMICIN SIN Tek dva meseca posle batinanja devojke S. M. (21) iz Beograda danas pozvan na prvo saslušanje

Advokat Sandra Tanasković Savić, Foto: Dejan Briza

 

Advokat Sandra Tanasković Savić, punomoćnik pretučene devojke kaže da je odmah posle uvida u dokaze tražila da se osumnjičenom hitno zabrani prilazak i komuniciranje sa žrtvom.  

- Devojci su polomljena tri rebra i trenutno je u životnoj opasnosti jer joj lekari izvlače veliku količinu krvi iz pluća. Poslednji put joj je izvučeno 800 mililitara sukrvičaste tečnosti iz pluća, a zbog povreda koje je pretrpela biće joj trajno narušeno zdravlje. Imala je vidne povrede kada je dala izjavu policiji i dostavila sve izveštaje, ali mladiću nije izrečena mera zabrane prilaska, a kamoli pritvor. Ovaj slučaj je zapravo naša realnost  - kaže Sandra Tanasković Savić.    

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Gornjem Milanovcu i zamenik javnog tužioca Jelena Tomović potvrdila je za Alo! da je u toku predistražni postupak i da se proveravaju dokazi koji su dostavlejni tu zakazane određene dokazne radnje - Povodom događaja u selu Bogdanica, opština Gornji Milanovac, formiran je predmet u Osnovnom javnom tužilaštvu u Gornjem Milanovcu u kojem S. M. iz Beograda ima svojstvo osumnjičenog zbog eventualnog izvršenja krivičnog dela teška telesna povreda i krivičnog dela nepružanja pomoći N. G. iz Beograda – navela je Jelena Tomović. 

Advokat: Numero vraćen u pritvor bez dokaza, a S. M. se brani sa slobode

Na naše pitanje da li slučaj sa Divčibara može da se uporedi sa porodičnim nasiljem u kojem brani repera Uroša Radivojevića Numera, osumnjičenog da je tukao bivšu devojku, advokat Sandra Tanasković Savić kaže da je svaki slučaj drugačiji. Reper se 5. januara 2022. našao iza brave, a 24. marta je pušten da se brani sa slobode jer je izneo odbranu. Posle žalbe tužilaštva od 7. juna, on je drugi put završio u pritvoru za isto delo.  

- Nalazim se na suprotnim pozicijama u ovim slučajevima. Baš zato mogu da kažem da je neverovatno da je reper posle puštanja iz pritvora vraćen nazad bez ijednog dokaza, dok osumnjičenom S. M. nije određena ni zabrana prilaska, a kamoli pritvor bez obzira što postoje dokazi da je žrtvi polomio rebra - kaže naša sagovornica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading