PREMIJERKA SA ITALIJANSKIM PRIVREDNICIMA  Ohrabruju najave malih i srednjih preduzeća za dolazak u Srbiju
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Ana Brnabić ukazala je na izuzetno dobre bilateralne odnose u oblasti ekonomske saradnje, čemu je doprinelo strateško partnerstvo dve države i dodala da je od velike važnosti i rešavanje problema koji se pojavljuju u Srbiji, kao i u svakoj drugoj tržišnoj privredi u svetu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Prema njenim rečima, Privredna komora Srbije je adresa kojoj mogu da se obrate italijanski privrednici u vezi sa bilo kojim konkretnim problemom, dok sa druge strane ohrabruju najave malih i srednjih preduzeća iz te zemlje za dolazak u Srbiju.

Predsednik Kofindustrije Srbije, koja okuplja 160 italijanskih kompanija koje posluju u Srbiji, rekao je da je Italija među prvima počela da ulaže u Srbiji, ne samo zbog prijateljstva i sličnog mentaliteta svojih građana, već i zbog toga što je prepoznala sve mogućnosti investiranja, kao što su kvalitetna i dostupna radna snaga, institucije koje efikasno obavljaju svoj posao i podrška Vlade Srbije.

Na sastanku u Vladi Srbije rečeno je i da Italija kao naročito perspektivne oblasti vidi IT sektor, koga karakteriše veliki rast i razvoj domaćih startapova koji se bave proizvodnjom softvera i IT tehnologija.

Premijerka Brnabić poručila je italijanskim investitorima da nema razgloga za zabrinutost kada je reč o energentima, s obzirom na to da Srbije nema problema sa proizvodnjom električne energije i snabdevanjem gasa.

 

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading