Dragoslav - Miša Ognjanović
Rajko Ristić/Alo!
Dragoslav - Miša Ognjanović

Rajko Ristić/Alo!

Dragoslav - Miša Ognjanović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Oko 200 advokata u Beogradu danas je na protestu poručilo da se hitno reši ubistvo njihovog kolege Dragoslava Miše Ognjanovića (57) koji je ubijen u subotu uveče ispred svoje zgrade.

Predsednik Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor izjavio je da je Ognjanović streljan i da je ubica čekao i planirao zločin da ga ubije pred očima njegovg sina.

"On je u Mišu ispalio 7 hitaca i kada se uverio da je pao, vratio se i ispalio još tri u njega. Pucanj u Mišu je pucanj u sve nas. Zbog ovog smo ušli u nedeljni štrajk i zahtevamo da se hitno nađu počinioci ovog zločina. Napad na našeg kolegu advokata je isto kao napad na sudiju ili tužioca. Očekujemo da se ubica hitno privede sudu pravde, a danas smo dobili informaciju da je ovaj predmet prebačen iz Višeg javnog tužilaštva u Tužilaštvo za organizovani kriminal, pošto je Republičko javno tužilaštvo prepoznalo da je ovo napad na pravosuđe i državu. Mi advokati ne želimo da budemo glineni golubovi i da čekamo ko je sledeći od nas na redu", izjavio je ispred Višeg suda u Katanićevoj ulici Jugoslav Tintor.

Otkrio je da je u slučaj istraživanja ubistva Ognjanovića uključena i BIA. Tintor je dodao da je formirano pravno telo pri Ministarstvu pravde od strane njihovih pripadnika, sudija i tužioca.

"Poručujemo Miši da ga njegove kolege neće prepustiti zaboravu. Gasimo svetlo na pet dana jer želimo da se ovako nešto nikada više ne dogodi", naglasio je Tintor.

Predsednik AKV je dodao da su dobili podršku kolega iz regiona, kao i Međunarodne asocijacije advokata, kolega sudija, tužioca, beležnika i svih drugih strukovnih pravnih udruženja.

On je istakao da je do sad bilo 50 slučajeva napada na advokate i da insistiraju da se oni reše. 

 

 

Komentari (1)

Zvonce

31.07.2018 15:50

jeste svi ste vi isti...branite olos,pa se okumite,postanete braca i to za velike pare...i sad maltretirate ljude svojim bezobrazlukom..ljubav i posao ,nikako....