Izgradnja fabrike u Temerinu
Foto: Alo/Pokrajinska vlada

Reč je o izgradnji postrojenja za prečišćavanje bunarske vode sa izvorišta „Staro Đurđevo“, za šta je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 1,6 milijardi dinara.

- Pokrajinska vlada finansiranjem ovog projekta nastoji da dugoročno reši pitanje vodosnabdevanja u Temerinu. Verujem da ćemo u naredne dve godine, a prema najavama izvođača radova i ranije, prema složenom tehnološkom postupku, dobiti zdravu pijaću vodu čime će biti rešen višedecenijski problem građana ove opštine - izjavio je predsednik Mirović.

Prema njegovim rečima, izgradnja fabrike vode počela je nakon višemesečne analize preko pilot-postrojenja, koja je pokazala na koji način pristupiti rešavanju ovog problema.

- Nova fabrika vode će biti veoma važna za razvoj temerinske opštine, jer će njen kapacitet biti veći nego što su trenutne potrebe građana - izjavio je predsednik Mirović, podsetivši na to da su završene pripreme i za sveobuhvatnu rekonstrukciju fabrike pijaće vode u Beočinu, te da se uskoro očekuje i početak radova na realizaciji tog značajnog projekta.

Predsednik je ocenio da je dobra saradnja sa lokalnom samoupravom rezultirala nizom projekata, te je najavio da će u narednim nedeljama početi i radovi na rekonstrukciji Osnovne škole „Slavko Rodić“ u Bačkom Jarku koju će finansirati Pokrajinska vlada.

Predsednik Opštine Temerin Mladen Zec rekao je da će na izvorištu „Staro Đurđevo“ biti gotovo učetvorostručen kapacitet – sa postojećih 35 litara biće povećan na 130 litara u sekundi, što će u narednom periodu biti dovoljno da se zadovolje potrebe oko 45.000 stanovnika temerinske opštine.

Na polaganju kamena temeljca prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading