Mirović sa iranskim predstavnikom
Foto: Alo/Pokrajinska vlada

Sagovornici su se saglasili da je interesovanje za saradnju obostrano, a da su poljoprivreda i industrija oblasti u kojima postoji najveći potencijal za to.

Predsednik Mirović je istakao da su dobri politički odnosi dveju zemalja na svim nivoima dobra osnova za konkretizaciju saradnje u svim društvenim oblastima od obostranog interesa.

Mirović sa iranskim predstavnikom

Pokrajinska vlada

 

„Pokrajinska vlada staviće sve mehanizme u funkciju jačanja ekonomskih odnosa i ovaj sastanak je značajan korak u tom pravcu“, rekao je predsednik Mirović istakavši da je neophodno obnoviti Sporazum koji je do 2014. godine postojao između AP Vojvodine i Provincije Markezi.

Mirzahani je naveo da je Provincija Markezi jedna od najvažnijih regija Irana jer je središte razvoja industrije i poljoprivrede. On je istakao odlučnost u nameri intenziviranja saradnje na svim nivoima sa Republikom Srbijom, a da tome u prilog ide i činjenica da je prvi put postavljen trgovinski predstavnik Irana u našoj zemlji.

Mirović sa iranskim predstavnikom

Pokrajinska vlada

 

 

Sastanku u Pokrajinskoj vladi prisustvovao je i ambasador Islamske Republike Iran u Srbiji Rašid Hasan Pur Baei, predsednik Privredne komore Grada Araka Naser Beuki i trgovinski ataše u Srbiji Faraz Čamani.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading