Finansiranje projekata
Foto: Alo/Pokrajinska vlada

U oblasti saobraćajne infrastrukture na teritoriji šest gradova i opština u AP Vojvodini, sa 791,6 miliona dinara nastaviće se ulaganje u izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih saobraćajnica, uključujući i biciklističke staze, čime se poboljšava bezbednost svih učesnika u saobraćaju i doprinosi boljoj lokalnoj i regionalnoj povezanosti.

Za nastavak radova na izgradnji potpuno novog bulevara u Rumi, koji će se pružati od Rigovog mlina duž Ulice Vuka Karadžića do Glavne ulice, kao i za kompletnu rekonstrukciju Pavlovačke ulice, što će umnogome olakšati odvijanje saobraćaja prema Vrdniku, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici – ove godine je Opštini Ruma dodeljeno novih 200 miliona dinara.

Gradu Subotici je dodeljeno dodatnih 150 miliona dinara za završetak izgradnje i rehabilitacije javnih puteva. Ove godine je planirana izgradnja dodatna tri kilometra javnih puteva i to u ulicama Josipa Zelića, Cvetnoj, Jovana Mikića, Ljermontovljevoj i Kuna Ernesta u samom gradu Subotici, kao i u ulicama Matka Vukovića u Donjem Tavankutu, Borisa Kidriča u Čantaviru i Školskoj u Hajdukovu.

I Opština Apatin nastavlja sa projektom rehabilitacije i izgradnje novih saobraćajnica, te je obezbeđeno dodatnih 100 miliona dinara za izgradnju biciklističke staze od Banje Junaković do Svilojeva u dužini od skoro tri kilometra, kao i za rehabilitaciju saobraćajnice u Svilojevu. Prethodno je obnovljena saobraćajnica na Staparskom putu u Prigrevici, kao i saobraćajnica Nova-put Ciglane.

Novac je obezbeđen i za nastavak izgradnje ulica na teritoriji opštine Senta, rehabilitaciju javnog puta Srpska Crnja-Radojevo na teritoriji opštine Nova Crnja, kao i za drugu fazu radova na rekonstrukciji saobraćajnica sa infrastrukturom u ulicama Dimitrija Tucovića i Kneza Mihaila Obrenovića u Pančevu.

Sa ukupno 955 miliona dinara Pokrajinska vlada je podržala projekte lokalnih samouprava u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda.

Za nastavak izgradnje sekundarne kanalizacione mreže, ukupne dužine oko 28,5 kilometara, u Feketiću, u opštini Mali Iđoš, ove godine je izdvojeno 500 miliona dinara.  Do sada je u toj opštini finansirana izgradnja centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, magistralnog kolektora u dužini od 11,2 kilometra, kao i sekundarnih kolektora kojima se prikuplja i prenosi upotrebljena voda do magistralnog kolektora sa svim pratećim objektima.

Nastavlja se i podrška u rešavanju problema odvođenja otpadnih voda na teritoriji grada Pančeva, za šta je obezbeđeno dodatnih 80 miliona dinara. U prethodnim godinama Pokrajinska vlada i Grad Pančevo su zajednički finansirali izgradnju potamiškog kolektora, a prošle godine je počela izgradnja oko osam kilometara fekalne kanalizacije u naselju Karaula, što će omogućiti priključenje oko 300 domaćinstava i 24 poslovna subjekta na već izgrađen sistem.

Opštini Kanjiža odobreno je dodatnih 100 miliona dinara za početak izgradnje kanalizacione mreže u naselju Vasiljevo, a Gradu Kikindi 150 miliona za izgradnju sekundarne atmosferske kanalizacije u delovima ulica Moravske, Jovana Sterije Popovića i Ivana Jakšića.

Pokrajinska vlada je obezbedila i 735,8 miliona dinara za nastavak projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, a novac je dodeljen opštinama Bačka Palanka, Bačka Topola i Srbobran. Reč je o projektima koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i povećanju zaposlenosti u Vojvodini.

Biće nastavljeno finansiranje izgradnje kompleksa zatvorenih bazena u Bačkoj Topoli sa pratećim sadržajima – druga faza (505,6 miliona dinara), kao i uređenja centralne gradske zone u Bačkoj Palanci (162,9 miliona dinara) i centralnog gradskog trga u Srbobranu (67,3 miliona dinara).

Za nastavak izgradnje fiskulturne sale u Putincima, u opštini Ruma, izdvojeno je 100 miliona dinara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading