OBILNE KIŠE I PAD TEMPERATURE Meteorolog Đurić najavio novu promenu vremena, pa otkrio kad stiže sledeći toplotni talas
EPA ABIR SULTAN

Meteorolog Đorđe Đurić govorio je za televiziju Kurir kakvo nas vreme očekuje posle nevremena koje je zadesilo celu Srbiju.

- Pred nama je pravi letnji prijatan dan, bez vrućina. Osvanulo je lepo, prohladno jutro. Današnja najviša dnevna temperatura biće oko 30 stepeni, što je i prosek za ovo doba godine - rekao je meteorolog Đorđe Đurić i dodao:

- Nažalost, sutra sledi nova promena vremena. Doći će do naoblačenja i zahlađenja. Dobra vest je da će u većem delu Srbije biti suvo pre podne. Pojavili su se naslovi da će pojaviti slični slučajevi kao od pre neke večeri. Na sreću, neće biti tako kad je Beograd u pitanju. Padavine će se pred sam kraj dana pojačati na jugu i istoku zemlje. I tu treba biti na oprezu jer se očekuje i do 20mm kiše. Da istaknem i to da će od sutra temperatura biti u padu, kao i da će severo-zapadni vetar biti u pojačanju. Za vikend možemo da očekujemo smenu oblaka i sunca, sa tim što će oblačnost biti velika u subotu i nešto više padavina. Biće poprilično sveže zbog vetra. Za vikend na jugu i jugoistoku temperature će biti prave jesenje, neće preći 20 stepen. U Vojvodini za vikend oko 25, 26 stepeni.

A sledeće nedelje nas očekuje toplije vreme, a krajem nedelje i novi toplotni talas.

- Od ponedeljka će biti znatno više sunca. Početkom sledeće nedelje ćemo uživati u sunčanijim intervalima. Tokom dana će biti umereno topl, oko 25 stepeni i onda nam pre svim prognozama sledi novi toplotni talas - rekao je Đorđe Đurić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading