KONAČNO NAJTAČNIJA PROGNOZA ZA PRVI MAJ Ove delove Srbije očekuju nevreme i grmljavinski pljuskovi
Foto: Shutterstock

Prvi dan vikenda doneo je smenu sunčanih i oblačnih intervala i tek ponegde pojavu kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura u većini predela bila je oko 20°C, piše meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf.

I drugog dana vikenda u Srbiji će biti slično vreme današnjem. Očekuje se promenljivo oblačno, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala.

- Rano ujutro pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom očekuje se uglavnom na severu Vojvodine i u delu prema granici sa Hrvatskom, dok se posle podne lokalni pljuskovi sa grmljavinom najčešće očekuju na jugu i na zapadu Srbije, ali lokalno nisu isključeni i u ostalim predelima - piše meteorolog.

Severozapadni vetar tokom dana biće u pojačanju. Jutarnja temperatura biće od 5 do 10°C, maksimalna dnevna od 18 do 22°C, u Beogradu oko 20°C.

U noći ka ponedeljku biće vedro, a zbog prohladnog vremena biće neophodna i nešto toplija garderoba, s obzirom na tom da će mnogi noć provesti na otovorenom. Minimalna temperatura vazduha biće od 5 do 10°C.

Lepa vest je da će Prvi maj doneti sunčan i pravi prolećni dan. Maksimalna temperatura biće od 20 do 24°C, u Beogradu do 22°C.

Tokom dana jugoistočni vetar biće u pojačanju, pa će posle podne i uveče u košavskom području Srbije (Vojvodina, Pomoravlje, Podunavlje, Beograd, Braničevski okrug) jugoistočni vetar biti jak, na jugu Banata sa olujnim udarima, stoji u prognozi.

Ipak, pred sam kraj dana na jugozapadu i zapadu Srbije očekuje se naoblačenje i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

- U utorak se u većem delu Srbije očekuje povećanje oblačnosti, a kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na jugu, jugozapadu, zapadu i severozapadu Srbije, dok se u ostalim predelima očekuje suvo - najavljuje Đurić.

U košavskom području duvaće veoma jak istočni i jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura biće od 15°C na jugu i na jugozapadu Srbije do 23°C u severnim i centralnim predelima.

Dakle, dobra vest je da će Prvi maj skoro svima ići na ruku za boravak u prirodi i za aktivnosti na otvorenom, a jedino što će kvariti potpunu idilu je pojačanje košave.

Prema trenutnim prognozama, sreda i četvrtak doneće promenljivo oblačno i nešto svežije vreme, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, zaključuje Đurić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading