JEDNA POJAVA KVARI VREME ZA VIKEND Pljuskovi sa grmljavinom u ovim delovima Srbije
Foto: Shutterstock

U petak ujutro i pre podne u većem delu Srbije biće promenljivo oblačno, a ponegde se očekuje i slaba kiša, piše meteorolog Đorđe Đurić u novoj prognozi za Telegraf.

Od sredine dana biće sunčano, a posle podne lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće samo na severoistoku, istoku i jugoistoku Srbije.

Maksimalna temperatura biće od 20 do 25°C, u Beogradu do 22-23°C.

U Srbiji se za vikend očekuje pravo prolećno vreme, ali jedna pojava kvariće idealno vreme.

S obzirom na to da će Srbija tokom vikenda nalaziti između ciklona sa centralnog Mediterana i antciklona sa istoka, biće ponovo vrlo vetrovito, pa će u subotu i u nedelju duvati umeren do jak istočni i jugoistočni vetar i to u većem delu Srbije.

Ipak, biće sunčano i toplo, a maksimalna temperatura biće od 22-23 do 26-27°C, u Beogradu od 24 do 26°C, što su ujedno i prosečne temperature za kraj maja.

Vikend će doneti sunčano vreme, dok se drugog dana vikenda na jugu, istoku i severoistoku očekuje posle podne jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Tokom većeg dela sledeće sedmice očekuje se vreme u skladu sa kalnedarom, uz maksimalne temperature od 23 do 27°C. Početkom i sredinom sedmice biće uglavnom pretežn sunčano, dok se jači razvoj oblačnosti sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom očekuje u južnim, istočnim i u brdsko-planinskim predelima Srbije.

Dobra vest je da će u ponedeljka košava oslabiti, tako da će od utorka vetar biti slab.

Inače, stabilizacija vremena ići će na ruku i stabilizaciji kada su rečni tokovi u pitanju, jer se očekuje pad vodostaja manjih i srednjih reka. Dunav i Sava i dalje će narednih dana beležiti porast zbog aktuelnog stanja u regionu, a potom će i ove reke početi da beleže pad.

Dakle, nakon vrlo promenljivog, svežeg i kišovitog vremena, treću dekadu maja obeležiće vreme u skladu sa kalendarom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading