Goran Vesić poklonio svoju drugu knjigu Biblioteci grada Beograda (FOTO)
Tanjug/Paul White

Tanjug/Paul White

 

Događaju je prisustvovao sekretar za kulturu Ivan Karl, kao i direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov.

Ninkov je Vesiću uručila počasnu člansku kartu, kao i zahvalnicu.

Tanjug/Paul White

 

Zamenik gradonačelnika je istakao da je Biblioteka grada Beograda jedna od naših najznačajnijih institucija kulture.

"Posebno sam srećan i ponosan što sam imao priliku da dam lični doprinos razvoju naše gradske biblioteke. Kada sam izdao prvu knjigu, poklonio sam određeni broj primeraka Biblioteci grada Beograda, ali i svim podružnicama, što sam i danas učinio sa svojom drugom knjigom", rekao je Vesić.

Tanjug/Paul White

 

On je podsetio da Biblioteka grada Beograda čuva oko dva miliona knjiga i pomaže da se građani, posebno najmlađi i najstariji, obrazuju i čitaju, te je njihova misija posebno važna.

BEOGRAD PRUŽA PODRŠKU I POMOĆ Otvoren infocentar u Domu omladine za izbeglice iz Ukrajine (FOTO)

On je naglasio da je srećan zbog ulaganja u gradsku biblioteku, koja je, kako je rekao, svake godine sve bolja i opremljenija.

"Prošle godine smo ustanovili Nagradu grada Beograda za književnost „Beogradski pobednik”, koju dodeljuje Biblioteka grada Beograda, kao i Nagradu za dečju književnost „Duško Radović”, čime smo pokazali veliki značaj ove institucije za kulturu čitave Srbije", rekao je Vesić.

Tanjug/Paul White

 


On je kazao da je srećan i ponosan zbog svega toga, ali i zbog činjenice da zaposleni daju ogroman doprinos kako bi se ova institucija razvijala na pravi način.

"Sve to rade bez obzira na visinu ličnog dohotka, koji bi, naravno, mogao da bude i veći. Ovaj posao ne može da se radi bez ljubavi, a oni ulažu sebe stoprocentno u posao, na čemu sam im veoma zahvalan", poručio je Vesić.

Komentari (0)

Loading