SIniša Mali
Foto: Alo/Alo

Danas je potpisan i Aneks 1 Ugovornog sporazuma za radove na projektovanju i izgradnji Depoa Makiš.

- Pripremni radovi se privode kraju, radovi će biti gotovi već do juna. Ovde je preko milion kubika peska nasuto. Danas smo potpisali Aneks ugovora za Depo, gde će biti kompozicije metroa. Rešavamo jedno po jedno i idemo napred.

- Prva linija će imati 21 stanicu, druga 24 stanice. Već naredne godine očekujemo početak radova na prvoj liniji metroa, iskopavanja, kako bi TBM mašina krenula da buši za prvu liniju.

Ministri Siniša Mali i Goran Vesić obilaze radove na izgradnji metroa u Beogradu na Makiškom polju

Alo

 

 

- Kreću nam i veliki infrastrukturni radovi, kroz Makiško polje ćemo napraviti veliki Bulevar. Makiško polje će biti jedno od najvećih gradilišta.

- Radimo očigledno nešto što znamo da radimo, i to radimo dobro. To ne kažem ni ja, ni Vučić, već MMF. Što brže i više rastemo imamo više para u budžetu, i to je jedini pravi način da gradimo sigurnu budućnost.

Ministri Siniša Mali i Goran Vesić obilaze radove na izgradnji metroa u Beogradu na Makiškom polju

Alo

 

 

- Već 2030. godine većinski prevoz u Beogradu će biti šinski, jer uskoro krećemo i sa beogradskim vozom - rekao je Goran Vesić.

Prema procenama oko 25 % putnika će preći na metro, a kada se na to doda i voz, očekuje se značajno rasterećenje rumskog saobraćaja, što će doprineti i očuvanju životne sredine.

Direktor Power China rekao je da će radove završavati pest meseci pre roka.

Na pitanje Aloa o reakcijama Đilasa na metro, Mali je rekao da nikada u njegovom životu građani nisu bili prioritet.

Ministri Siniša Mali i Goran Vesić obilaze radove na izgradnji metroa u Beogradu na Makiškom polju

Alo

 

 

- Inače ne bi sebi u džep stavio 619 miliona evra, dok je Srbija izgubila 500.000 radnih mesta. Njegovo neznanje o metrou, upravo govori ta izjava oko depoa. A u kom gradu imate depo u centru grada? Mesto gde se vozovi parkiraju. To je to neznanje i površnost. Ali mi ćemo nastaviti da radimo. I sa metroom, EXPO, nacionalnim stadionom.

- U poslednjih par dana ja nikada Vučića nisam video zabrinutijeg. Pritisci su ogromni, jutros je pisao i Šolcu i Makronu. Nakon toga sledi i borba oko Srebrenice. Velika je zabrinutost. Globalni svet se menja, uskoro će izbori za EP, pa u Britaniji, onda u SAD. Sve se menja a nikada nije bio veći pritisak na Srbiju, i to uvek na štetu Srbije. Jedini koji može da se izbori da Srbija izbori da ostane samostalna je Vučić. Osim tih pritisaka nemaju šta da nam zamere kada je ekonomija u pitanju.

- Srbija je pokazala da je otpornija od drugih, u uslovima kada je nemačka ekonomija u recesiji, mi rastemo - rekao je Mali.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading