PRVI ČOVEK RHMZ OBJAVIO DETALJNU PROGNOZU Biće svega do kraja novembra, uskoro će početi i sneg
Printskrin

 

Prof. dr Jugoslav Nikolić, dipl. met., direktor RHMZ na društvenim mrežama objavio je izglede vremena za Srbiju i Beograd do kraja novembra ove godine.

Gde ima šansi za snegom, formiranjem snežnog pokrivača, kada će duvati košava, a kada će nam granuti sunce, sve se zna tačno u dan.

Ovo su njegove precizne najave po danima, i tako sve do kraja ovog meseca:

- U sredu (17. 11.) očekuje se suvo vreme, uz postepno naoblačenje. Košava će oslabiti. Najviša dnevna temperatura od 8 do 14 stepeni.

 U četvrtak (18. 11.) i petak (19. 11.) pretežno oblačno, u većini mesta suvo. Ponegde kratkotrajna slaba kiša, a kratkotrajni sneg samo u višim planinama, iznad 1500m, mala verovatnoća za stvaranje snežnog pokrivača. Najviša dnevna temperaturom od 7 do 13 stepeni.

Printskrin

 

 

- U subotu (20. 11.) umereno oblačno i suvo, posle podne na severozapadu, a u toku noći i u ostalim krajevima, razvedravanje. Najviša temperaturom od 10 do 14 stepeni.

- U nedelju (21. 11.) pretežno sunčano. Najviša temperaturom od 10 do 15 stepeni.

- U ponedeljak (22. 11.) u većem delu Zemlje pretežno sunčano, na zapadu posle podne naoblačenje, ponegde kratkotrajna slaba kiša. Najviša temperaturom od 10 do 14 stepeni.

- Od utorka (23. 11.) do petka (26. 11.) pretežno oblačno, u većem delu suvo, ponegde slaba kiša, uglavnom u jugozapadnim i južnim delovima Srbije.

U petak malo hladnije, u planinama slab sneg.

- Od 27. novembra pa do kraja meseca sledi promenljivo oblačno, sveže i vetrovito vreme, poslednjih dana meseca ponegde kiša, a u planinama sneg. U prvoj dekadi decembra raste verovatnoća za sneg i u nižim predelima.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading