PROMENLJIVO VREME ZA VASKRŠNJE PRAZNIKE Direktor RHMZ objavio detaljnu prognozu
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

- Sledeće sedmice očekuje nas dalji porast dnevnih temperatura, uz promenljiv karakter vremena i povremenu kišu. Snežni pokrivač topiće se i u planinskim predelima, naročito sredinom sedmice, kada će biti najtoplije, dok će za Vaskrs preostati samo na visinama preko 1300 - 1400 metara, piše Nikolić.

Na Veliki Petak (14. 04.) očekuje se naoblačenje sa zapada i severozapada Srbije, koje će se tokom dana proširiti na sve predele uslovljavajući kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom uz pad temperature i pojačan severozapadni vetar. Najviša temperatura od 10 °S na severozapadu do 20 °S na jugoistoku Srbije, posle podne i uveče u padu u svim krajevima. 

Na Veliku Subotu kiša se očekuje još ujutro u istočnoj Srbiji. Tokom dana će biti promenljivo oblačno i suvo uz temperaturu od 12 do 17 °S, a novo naoblačenje sa kišom uslediće u toku noći (16/17. 04) na jugu i jugozapadu Srbije, stoji u prognozi. 

Na Vaskrs (16. 04) na severu Srbije očekuje se promenljivo vreme (smena sunčanih i oblačnih intervala), južno od Save i Dunava povremeno kratkotrajna kiša i pljuskovi, a na visokim planinama sneg. Temperatura bez bitnije promene u odnosu na prvi dan vikenda. 

U ponedeljak (17. 04) prestanak padavina i delimično razvedravanje. Temperatura od 13 do 18 stepeni, zaključuje direktor RHMZ Srbije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading