Na vreme pogledajte u pasoš, dešavaju se velike promene na šalterima
Alo/Dejan Briza

 

U protekle dve nedelje u Subotici je dupliran dnevni broj zahteva za izdavanje pasoša, ali većih gužvi na šalterima policijske uprave nema.

"Prema evidencijama Odseka za upravne poslove u Policijskoj upravi u Subotici dnevno bude zapremljeno oko 70 do 80 zahteva za izdavanje putnih isprava, a oko 50 do 60 gotovih putnih isprava se izda'', kaže Tatjana Vetro iz Policijske uprave u Subotici.

U Užicu, kažu, uspevaju da održe dnevnu ažurnosti i pored povećanog broja zahteva.

"Zato što građani idu na godišnje odmore, a velikom broju njih je istekao pasoš prošle godine u vreme vanrednog stanja i korone nisu mogli da produže, a nisu mogli da idu ni na neko putovanje'', kaže Milan Jovičić iz Policijske uprave u Užicu.

Povećano interesovanje građana u odnosu na 2020. godinu i u Čačku, ali u policijskoj upravi ocenjuju da je to i dalje manje nego u istom periodu prethodnih godina.

"Gužvi nema i svakoga dana postoje slobodni termini za izdavanje ličnih dokumenata koje građani mogu zakazati putem portala E-uprava. Kao i do sada organizacija rada na upravnim poslovima će se prilagođavati potrebama građana i u zavisnosti od njihovog interesovanja za izdavanje putnih isprava'', kaže Marija Plazinić iz Policijske uprava u Čačku.

Savete za one koji se spremaju za putovanja - na vreme pogledajte u pasoš, jer su u Beogradu prvi slobodni termini u julu. Čini se da građani manje koriste zakazivanje elektronskim putem, pa nadležni podsećaju da se čekanje u redovima može izbeći ukoliko iskoriste tu mogućnost.

"Preko portala E-uprave, e-zakazivanje u 10 policijskih stanica na teritoriji grada Beograda, svi koji ne mogu da zakažu mogu doći lično u bilo koju policijsku stanicu i čekanjem u redu predati zahtev", kaže Branka Popadić, načelnik za putne isprave u MUP-u Beograd.

U turističkim agencijama najviše interesovanja je za putovanja za Grčku, Egipat i Tursku. Dosta njih čeka zamenska putovanja, jer prošle godine uplaćene aranžmane nisu mogli da iskoriste.

Komentari (0)

Loading