Srpski pasoš
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Sve detalje otkrila je načelnica odeljenja za državljanstvo i druge upravne poslove Aleksandra Marković.

- Zahtev za izdavanje putne isprave, građani koji imaju prijavljeno prebivalište u Beogradu, mogu podneti u bilo kojoj policijskoj stanici na teritoriji Beograda, bez obzira u kojoj opštini su prijavljeni. I to, neposrednim dolaskom u policijsku stanicu ili zakazivanjem putem portala e-uprava -  odmah je objasnila načelnica.

Naknada za Izdavanje pasoša po redovnom postupku je 3.200 dinara, a ukoliko želite da izdate putnu ispravu po hitnom postupku, naknada je 5.000 dinara. Kako je dodala, hitno izdavanje pasoša bez dokaza o hitnosti koštaće vas 8.600 dinara.

Koja dokumentacija nam je potrebna da bismo dobili novi pasoš ili produžili stari, kako izgleda proces izdavanja po hitnom postupku i koliko košta izdavanje ukoliko pasoši ističe za sedam meseci.

- Ukoliko vam je potrebno da hitno izvadite pasoš, potrebno je da podnesete dokaz o hitnosti, koji recimo podrazumeva potvrdu da vam je potrebno lečenje u inostranstvu, da je u pitanju smrtni slučaj. Potrebno je da u pisanom obliku podnesete zahtev, a cena je tada niža - objašnjava Aleksandra Marković.

Zahtev za izdavanje pasoša regularno možete podneti šest meseci pre isteka važećeg, a ukoliko vam pasoš ističe za više od sedam meseci, a ipak vam je potreban nov, cena je 4.200 dinara.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Celu emisiju “U ringu” sa Slavicom Đukić Dejanović možete pogledati na našem YouTube kanalu ▶️ #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ #foryou #foryoupage #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading