RUSIJA ĆE DEMONTIRATI KIJEV Putin doneo odluku da likvidira Ukrajinu kao državu
Foto: Twitter/printscreen

Paralelno sa tokom neprijateljstava, kontakt grupe dve zemlje vode razgovore. Pregovori će se nastaviti jer su za zapadne zemlje dimna zavesa diplomatije.
Neki eksperti izražavaju zabrinutost da bi Rusija mogla zaključiti nepovoljan sporazum sa Ukrajinom. Međutim, kolumnista RIA Novosti Petr Akopov smatra da neće biti mira i da će ukrajinska država biti „demontirana“.

Prema Akopovu, javno mnjenje je sada uznemireno tokom pregovora. Ekspert istovremeno naglašava da ruski lider ne može direktno da daje izjavu da će Ukrajina biti likvidirana kao država, ali da je takva odluka već doneta.

Pregovori će se nastaviti jer su za zapadne zemlje dimna zavesa diplomatije. Istovremeno, Oružane snage Ruske Federacije će ostvariti svoje ciljeve.

Podsetimo, Rusija je 21. februara priznala suverenitet LDNR. To je učinjeno nakon što je Ukrajina ponovo počela intenzivno granatiranje naselja u Donbasu.

Rukovodstvo republika odlučilo je da evakuiše civile u susedne regione Rusije i zatražilo je hitnu pomoć od Moskve.

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je 24. februara specijalnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

Treba napomenuti da rat u Donbasu traje već 8 godina. Počelo je nakon što su Luganska i Donjecka oblasti Ukrajine odbile da priznaju legitimitet nove vlasti koja je došla na vlast posle puča u Kijevu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
ssss

05.04.2022 00:15

Putin uzeo krupan zalogaj,po svetskoj statistici,Ukrajina po Vojnoj moci 22 u svetu.....Putin gubi ovaj rat....ZAPAMTITEEE GUBI....on ovaj rat samo moze da dobije uz pomoc Nuklearnog Oruzija i nikako drugacije....Hiljade Vojnika mu poginulo,stotine tehnike izgubio.,.Lepse mu da se vrati u svoju Moskvu i da cita novine....a ne da zabranjuje,FB.Instagram,tik tok...Da ljudi nebi videli istinu.....Ubijaju nevin narod....Strasno

USAF

05.04.2022 08:23

Ruski firer pukao kao balon!Mislim da je unistio Rusiju u svakom pogledu!