NEMAČKA PROTERALA 40 RUSKIH DIPLOMATA Berlin preduzeo neočekivane mere, Rusija sprema STRAŠAN ODGOVOR
Printskrin

Nemačka vlada je proterala 40 ruskih diplomata iz zemlje. 

Po pisanju nemačkih medija razlog je navodni "masakr" u Buči.

Rusija će verovatno odgovoriti na ovaj potez Nemačke reciprocitetom.

Podsetimo, nakon izlaska ruske vojske iz mesta Buča u njega su nakon par dana ušle ukrajinske trupe i snimile scene navodnog masakra. 

Rusija je rekla da su optužbe neutemeljene i lažne i kao dokaze iznela činjenicu a se na snimku, u retrovizoru auta iz kojeg se snima vidi kako navodna tela "ožive" čim prođe auto i ustanu, te činjenice da je ruska vojska napustila Buču 30. marta, da je gradonačelnik mesta 1. aprila objavio na internetu snimak u kojem govori kako nema ruske vojske u Buči i nigde nije pominjao bilo kakva ubistva civila. Nakon toga su pripadnici nacionalističkih snaga iz Ukrajine ušli u mesto uz obrazloženje da ga čiste od saradnika ruske vojske i tek dan nakon toga su se pojavili snimci navodnog masakra. 

Sve najnovije informacije o specijalnoj operaciji ruske vojske u Ukrajini možete pogledati OVDE

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Miro

04.04.2022 18:48

Dobar primer kako se dolazi do zategnutih odnosa među državama. Optužiti nekoga čim se nešto desi prvi znak da nešto nije u redu i da treba spinovati događaj na određenu adresu. Kada je neko jak i iskren sprovede se istraga utvrde činjenice i to je onda prava optužnica protiv učinioca. Sa ovim kako se radi ne treba ništa uzimati kao istiniti jer sve ovo je viđeno u Jugoslaviji režirao od strane zapada.