ZAHTEV IRANA Ako ne sudite Trampu, Mekenziju i Pompeu isporučite ih nama
EPA

Iranski sekretar Visokog saveta Kazem Garibabadi, saopštio je nove detalje povodom istrage ubistva generala Sulejmanija.

On je tom prilikom otkrio da su 94 osumnjičene osobe za umešanost u ubistvo generala - Amerikanci.

Navodeći da je prošle godine uspostavljen zajednički komitet između iranskih i iračkih pravosudnih organa, Kazem Garibabadi je dodao da su u Bagdadu i Teheranu održane tri runde zajedničkih sastanaka, a da će četvrti krug biti održan početkom sledeće nedelje.

94 osumnjičenih za umešanost u ubistvo generala Sulejmanija su Amerikanci, rekao je Garibabadi, dodajući da se među njima nalaze i glavni krivci, i to: bivši američki predsednik Donald Tramp, bivši američki državni sekretar Majk Pompeo i general Kenet Mekenzi.

Prema njegovim rečima, Amerikanci su imali saučesnike iz zemalja regiona i dve evropske zemlje, Nemačke i Velike Britanije.

"Nažalost, ove zemlje još nisu odgovorile na pravosudne zahteve upućene diplomatskim putem. Ali pojačali smo pritisak na ove zemlje preko Ministarstva spoljnih poslova da ih učinimo odgovornim“, dodao je on.

Prema Konvenciji iz 1973, Iran je poslao zvanično pismo američkoj vladi u kojem je od američkih vlasti tražo da ili predaju krivce ili da ih izvedu pred sud.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading