NEMCI PRETE SANKCIJAMA Stigao odgovor iz Irana: Spremamo osvetu!
EPA

"Provokativni, intervencionisticki i nediplomatski stavovi ne signaliziraju sofisticiranost i mudrost", napisao je visoki diplomata na svojoj Tviter stranicama obraćajući se nemačkoj ministarki, prenosi TAS S.

On je naglasio da podrivanje starih veza može da ima dugoročne posledice.


"Nemačka može da bira angažovanje u rešavanju zajedničkih izazova ili konfrontaciju, a naš odgovor biće proporcionalan i jasan", napisao je Amir-Abdolahian.

Rat u Ukrajini, 260. dan - Alo.rs

Ministarka spoljnih poslova Nemačke rekla je da će Evropska unija nastaviti s pritiskom sankcijama na Iran, a portparol nemačkog ministarstva spoljnih poslova Andrea Sase ranije je naveo da se pregovori u Evropskoj uniji o novim ograničenjima prema Islamskoj Republici nastavljaju konstruktivno.

TAS S napominje da je EU već uvela sankcije protiv 11 pojedinaca i četiri pravna lica iz Irana, uključujući i policiju za moral.

Navodi se da Evropska unija preduzima ove korake zbog kršenja ljudskih prava u Iranu, a restriktivne mere protiv Teherana takođe su bile na vrhu pitanja o kojima se razgovaralo na sastanku ministara inostranih poslova G7 u Nemačkoj 3-4. novembra.

Zelenski se ništa ne pita, oni su sve dogovorili! - Alo.rs

TAS S podseća da su nemiri u Iranu izbili nakon smrti 22-godišnje Mahse Amini 16. septembra, nakon što je pritvorila moralna policija, jer nije pravilno nosila maramu, a tokom ispitivanja dobila je srčani udar i umrla.

Dodaje se da su na društvenim medijima, međutim, kružile informacije da je tu kurdsku devojku tukla policija, nakon čega su krenule demonstracije u raznim iranskim gradova i hapšenja ucesnika nemira.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading