TAJNI DIL RUSIJE I AMERIKE Zelenski se ništa ne pita, oni su sve dogovorili!
EPA/ARKADY BUDNITSKY

Eskobar navodi da su pregovore u tajnosti nedavno vodili sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev i Džejk Saliven, savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Džoa Bajdena.

Rat u Ukrajini, 260. dan - Alo.rs

"Postoji dil između Salivena i Patruševa. Ne znamo detalje, ali uključuje Herson. Tajna se krije u najavi Marije Zaharove da je Rusija "spremna za pregovore". Rusi će organizovati vojno povlačenje sa leve obale, a to ne bi bilo moguće bez vojnih opregovora. Ovi pregovori traju već nedeljama, a "kurir" je saudijska Arabija", tvrdi Eskobar i navodi da je zato Patrušev u utorak mogao da ode u Iran i pobrine se o važnom strateškom partnerskom poslovanju sa Teheranom.

Eskobar kaže da je zajendički cilj Moskve i Vašingtona u najkraćem roku organizovati Minsk3-sa posredovanjem Istanbula/Rijada.

"Niko ne obraća pažnju na klovna sa kokainom. Saliven je otišao u Kijev da predstavi već dogovorenu stvar. Dnjepar će biti linija fronta. Imajte na umu da se sve to poklapa sa ishodom izbora u SAD - gde demokrate zapravo nisu izgubile. U međuvremenu, Rusija sve više dobija u bici za Bahmut", navodi brazilski ekspert i zaključuje:

"Moskva nema iluzuiju da će se Minsk3 se poštovati. Nije važno. Zima dolazi, a sa njom neke nove mogućnosti na stolu." 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading