Iskander
Foto: Printscreen/Youtube

Prema njegovim rečima, ta brigada raspolaže raketnim sistemima Iskander-M, ali ovaj general-major ističe da "to ništa neće promeniti".

- Ako se to obistini, neće ništa promeniti - napisao je Ohra-aho na društvenoj mreži X.

- Kako bilo da bilo, treba se braniti od Iskander projektila - dodao je on, pozivajući se na to da se ti raketni sistemi već nalaze južno od Sankt-Peterburga.

- Apsurdno je raketne sisteme s toliko velikim dometom stavljati blizu (finsko-ruske granice) jer će nam biti lake mete - objasnio je Ohra-aho.

Sari Arho Havren, naučna savetnica u trustu mozgova Rojal junajted servisiz intitjut (RUSI) rekla je da je Finska na ruski potez reagovala "smireno".

- Hari Ohra-aho ima pravo. To neće ništa promeniti. Rusija je i pre mogla na sličan način da napadne  Finsku. Ova je objava zamišljena kao poruka i reakcija na članstvo Finske u NATO-u i kao odgovor na proširenje NATO-a -  rekla je Sari Arho Havren.

Raketni sistemi Iskander-M imaju domet oko 500 km, a neki vojni stručnjaci navode da mogu dosegnuti čak 700 km.

Iskander-M može da nosi nuklearne bojeve glave od 680 kilograma. Njegove rakete mogu doseći visinu od 48 kilometara i mogu da lete brzinom sedam puta većom od brzine zvuka.

(Jutanji list)

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading