silovanje
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Sud u nemačkom Frankentalu osudio je Lukasa V. (21) na 10 godina zatvora za omladinu zbog ubistva 17-godišnje Zoi 2020. godine.

Lukas, koji je u vreme zločina imao isti broj godina kao i žrtva, ubio je Zoi 12. marta 2020. godine i osuđen je zbog ubistva, ali je pušten iz pritvora u oktobru 2022. godine jer je žalbeni proces trajao samo 57 dana u 22 meseca pregovaranja. Odluka Višeg regionalnog suda u Cvajbrikenu izazvala je negodovanje širom Nemačke.

Mesec dana kasnije ponovo je bio u pritvoru. Istražitelji su pronašli Lukasovu istoriju razgovora sa drugom ženom, koji su otkrili da je stupio u kontakt sa njom kako bi je seksualno iskoristio. Takođe je želeo da počini i nasilje i veže je, prenosi Bild.

"Njegovo ponašanje bilo je manipulativno i postojao je strah da bi mogao da ubije ovu ženu ako ne ispuni njegove želje", rekao je javni tužilac Hubert Strober za Bild u to vreme.

Time je opravdan razlog za pritvor zbog opasnosti od ponavljanja.

Tada 17-godišnji Lukas takođe je upoznao Zoi preko četa na internetu i ubedio je da se nađu na jezeru. Na obali ju je napao, silovao i zadavio.

Slučajni prolaznik je pronašao Zoi ubrzo nakon toga. Uspeli su da je reanimiraju i odvedena je u bolnicu. Nažalost, umrla je sledećeg dana zbog teškog oštećenja mozga.

Fotografisao beživotno telo?

Dok je Zoi ležala beživotno, Lukas je navodno slikao njeno nago telo. Nakon toga Lukas je pobegao kući, istuširao se i prema rečima svedoka, večerao kao da se ništa nije desilo.

Na prvom suđenju Lukas je proglašen krivim za ubistvo u avgustu 2022. godine.

Takođe je optužen za zlostavljanje dece, s***ualne odnose sa devojčicama koje imaju ispod 14 godina.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading