kralj Čarls 3
Foto: EPA/Foto: EPA-EFE/ANDREW BOYERS / POOL

Britanski kralj Čarls vratiće se javnim dužnostima sledeće nedelje, prvi put od kada mu je dijagnostikovan kancer, jer je utvrđen napredak nakon lečenja i perioda oporavka, saopštila je danas Bakingemska palata.

Kralj Čarls je još u procesu lečenja, ali se smatra da je njegov medicinski tim "zadovoljan dosadašnjim napretkom" i "ostaje pozitivan" u pogledu njegovog oporavka, javlja Daily Mail.

U februaru je palata saopštila da je 75-godišnjem kralju dijagnostikovan neodređeni oblik raka koji je otkriven u testovima nakon korektivne procedure zbog uvećanja prostate, preneo je Rojters.

"Program lečenja njegovog veličanstva će se nastaviti, ali lekari su zadovoljni dosadašnjim napretkom tako da je kralj sada u mogućnosti da nastavi niz javnih dužnosti", rekao je portparol Bakingemske palate.

On je kazao da je kralj Čarls ohrabren da nastavi sa pojedinim javnim dužnostima i veoma zahvalan svom medicinskom timu za stalnu brigu i stručnost.

Iako je prerano reći koliko će još trajati njegovo lečenje, portparol je rekao da su njegovi lekari "veoma ohrabreni dosadašnjim napretkom i da su pozitivni u pogledu kraljevog oporavka", prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading