(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) BRUTALNO MUČENJE NOVINARA Talibani unakazili nesrećne ljude!
EPA/HEDAYATULLAH AMID

Dvojica avganistanskih novinara pretučena su u policijskom pritvoru ove sedmice nakon što su izveštavali o protestu žena u Kabulu, gde su ih priveli talibani.

Zaki Dariabi, osnivač i glavni urednik novina Etilaat Roz, podelio je na društvenim mrežama slike reportera, jedan sa velikim, crvenim rupama po donjem delu leđa i nogama, a drugi sa sličnim povredama na ramenu i ruci.

Lica oba muškarca su takođe bila podlivena i isečena.

Na pitanje o incidentu, vršilac dužnosti talibanskog ministra rekao je da će biti istražen svaki napad na novinare. Odbio je da bude identifikovan.

Foto: Printscreen

 

JEZIVA PORUKA

Dariabi je rekao da su premlaćivanja poslala jezivu poruku medijima u Avganistanu, gde je nezavisna štampa, većinom finansirana od zapadnih donatora, doživela procvat u poslednjih 20 godina.

- Pet kolega držano je u pritvorskom centru više od četiri sata, a tokom ova četiri sata dvoje naših kolega su pretučeni i brutalno mučeni - rekao je on za Rojters u četvrtak, dan nakon incidenta.

Foto: Printscreen

 

On je rekao da su povređeni novinari prevezeni u bolnicu i da su im lekari savetovali da se odmore dve nedelje.

PUSTA OBEĆANJA

Talibani, koji su u avgustu upali u glavni grad Kabul i sada ponovo vladaju Avganistanom, nakon borbe protiv 20-godišnje pobune protiv stranih i avganistanskih snaga, obećali su da će dozvoliti medijima da deluju i da će poštovati ljudska prava ljudi.

 

Komentari (0)

Loading