ZAŠTO BAŠ KABUL? Šešelj detaljno objasnio zbog čega traži izmeštanje Mehanizma u Hagu
Slika ekrana

Istakao je da je po zakonu Srbije isporuka Haškom tribunalu nemoguća jer je svojevremeno SRJ usvojila zakon da se mogu izručivati srpski državljani samo ako su optuženi za najteža krivična dela koja se sude po međunarodnom javnom pravu.

- Već su jednom to razmatrali u specijalnom sudu i odbačen je zahtev u pogledu Verice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića. Oni su i dalje optuženi i za njima je još uvek raspisana crvena Interpolova poternica - podseća predsednik SRS.

Komentarišući svoju izjavu da će se rado odazvati sudu u Hagu samo ako se sud izmesti iz Holandije u neku drugu državu, Šešelj je predložio da to bude Avganistan, iz više razloga. 

- Prvo, Avganistan je planinska država, Kabul je na visokoj nadmorskoj visini, tamo je klima suva što nama starcima odgovara zbog pluća, a avganistanski narod je to zaslužio zbog svoje veličanstvene pobede nad američkom soldateskom posle dvadesetogodišnjeg rata - rekao je lider radikala i dodao da Avganistan zaslužuje da mu se ukaže to poverenje iz moralnih političkih razloga.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading