OSTVARIO JE SAN I POSTAO HEROJ! O uspehu ovog čoveka priča ceo svet trčanja, za njega su godine samo broj!
Dragan Milić Ćela

Svaki sportski događaj iznedri nekog novog heroja! U Beogradu 14.11.2021 na Adi, na stazi oko Savskog jezera, održan je maraton pod nazivom Plavi krug.

Ovogodišnji maraton bio je 10. po redu. Ovaj maraton je poseban, jer pored sportista i rekreativaca, na trkama učestvuju i osobe koje imaju dijabetes i koje zajedno sa ostalim trkačima trče željenu distancu i na taj način, ličnim primerom, pokazuju da ne postoje granice u životu sa dijabetesom.

Trku je završilo oko 130 trkača, svi su dobili medalje, najbrži i prigodne poklone. Ali ono što je bilo najzanimljivije, postavljen je i jedan neobični rekord.

Njega je ostvario Predrag Janković (rođen 1945.) pretrčavši stazu dobrim rezultatom i vremenom 4:56:49, što je za njegovu doba odličan rezultat.

OSTVARIO JE SAN I POSTAO HEROJ! O uspehu ovog čoveka priča ceo svet trčanja, za njega su godine samo broj!

Dragan Milić Ćela

Nedeljko Todorović i Predrag Janković

 

On je istovremeno postavio još jedan zanimljiv rekord, prvi put je sa punih 76 godina, to jest u svojoj 77. godini trčao marathon tako da je u Srbiji postao čovek koji je sa najviše godina starosti istrčao svoj prvi marathon.

Na osnovu korekcije prema starosnim tablicama, njegov rezultat vredan je rezultatu od 3:20:50.

Decenijama trči, godinama je učestvovao na mnogim trkama, ima mnoštvo istrčanih polumaratona, ali nijedan marathon. Ove godine je prihvatio izazov i uz moralnu podršku i pomoć prijatelja trkača želja mu se ostvarila.

Pravi junak, primer drugima!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading