LEPOTICA OD ZLATA Lozničanka raspametila Svetske policijske igre: Bije za medalju, a tek kako izgleda...
MUP SRBIJE

 

Pripadnica Sportske jedinice MUP Srbije karatistkinja Brankica Negovanović (19) osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 55 kilograma na Svetskim policijskim i vatrogasnim igrama u Roterdamu.

 

 

Lepa Lozničanka, članica KK Šampioni iz Banje Koviljače, savladala je predstavnice iz Indije i Kambodže i Srbiji donela devetu zlato. Ujedno je 
nastavila žetvu medalja u karijeri, samo titula prvaka države ima više (20) nego godina!

Sanja postolje na Olimpijskim igrama

- Sanjam da na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine donesem zlato Srbiji i pevam himnu na postolju - rekla je nedavno za portal Telegraf.

 

 

Naravno, lepota joj ne pomaže da ostvaruje vrhunske rezultate, već je do neslućenih visina stigla predanim i napornim radom.

 

 

Kimono joj stoji kao saliven, definitivno je rođena za karate, pa ne čudi što je od malih nogu počela da se kiti medaljama i titulama.

 

 

Voli more, putovanja

Brankica obožava putovanja, pa s njih, na kojima je zbog sportskih obaveza i privatno, redovno objavljuje fotke na Instagramu. Posetila je Tursku, Frankfurt, Crnu Goru, Prag, Dubai, Poreč, Tampere, Zlatibor, Taru...

Brankičina sestra takođe je karatistkinja i reprezentativka, a otac trener i vlasnik karate kluba. Ambiciozna je i privatni život gurnula je u drugi plan kako bi ostvarila zacrtane sportske planove. Odličan je đak i stipendista Ministarstva prosvete za nadarene učenike i studente.

 

 

- Karate je za mene više od sporta, karate su moj život - svojevremeno je izjavila.

 

 

Brankica je vicešampion Evrope u juniorskoj kategoriji, treća na Mediteranu i trostruki prvak Balkana. Na rang-listi Svetske karate federacije 2021. je zauzela prvo mesto.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading