NA AZORIMA NIJE VALJALO Gomeš zna kako Partizan mora u revanšu
FK Partizan

Crno-beli revanš utakmicu plej-of faze kvalifikacija za Ligu konferencije u Beogradu dočekuju sa jednim golom zaostatka u odnosu na ekipu Santa Klare. Uprkos tome, igrači, a među njima i Rikardo Gomeš, veruju da će posle drugog meča obezbediti prolaz u grupnu fazu.

- Nismo mogli da igramo onako kako umemo. Ne znam šta se desilo, nismo pokazali agresivnost koju inače pokazujemo, nismo igrali onako kako inače igramo. Ipak, mislim da je sve još uvek otvoreno. Izgubili smo, ali smo postigli gol, tako da je sve otvoreno za revanš. Uradićemo sve da promenimo rezultat.

Za devet godina koliko je proveo igrajući u Portugaliji, imao je priliku da se upozna sa Partizanovim protivnikom, tako da njihov način igre za njega nije predstavljao iznenađenje.

- Gledao sam njihove utakmice, imaju dobre igrače, kao što smo videli. Mislim da nam je najviše nedostajala agresivnost. Da smo igrali onako agresivno kako umemo, mogli smo da stvorimo više šansi i postignemo još jedan gol.

Kao i u Sočiju, i u Ponta Delgadi ekipa je igrala u veoma teškim uslovima, uz veoma visok procenat vlažnosti vazduha koji im je dodatno otežavao na terenu. Ipak, Gomeš ne smatra da su vremenske prilike krivac za partiju koju je pružio njegov tim.

- Nije bio problem u vlažnosti i terenu, nego u timu. Nismo igrali dobro, moramo da razmislimo o ovoj utakmici i vidimo gde smo pogrešili da bismo to popravili do sledećeg susreta.

Među brojnim povredama koje su mučile igrače Partizana poslednjih dana, najviše se isticala povreda Pantića koju je zadobio na zagrevanju pred meč sa Sočijem, kao i povreda Zdjelara, dva dana pred utakmicu sa Santa Klarom.

- To su dva standardna igrača, igrali su svaku utakmicu. Međutim, mi tu ništa ne možemo, sem da ih čekamo da se vrate. Nadam se da će nam se Zdjelar uskoro pridružiti, znam da Pantić ne može još neko vreme. Svaki igrač nam je od pomoći!

Na kraju je Gomeš izneo očekivanja za revanš.
- Oni su samouvereni, pustili smo ih da igraju kako su oni želeli, nismo bili dovoljno agresivni. Moramo igrati potpuno drugačije, moramo da pokažemo šta umemo pred našim navijačima. Moramo da pobedimo - zaključio je reprezentativac Zelenortskih Ostrva.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading