ODAĆE SE POČAST LEGENDI Eminentni trenerski seminar poneće ime Dušana Ivkovića
Alo/ Ilustracija

U Udruženju košarkaških trenera Srbije, koji je organizator "Klinike", ističu da je veliki uspeh što je ovaj emninentni trenerski seminar kojim se dičimo u svetu i koji služi na čast Srbiji kao zemlji košarke, pre svega zadržao kontinuitet održavanja u vreme pandemije virusa korone koja vlada skoro dve godine.

- Ovogodišnju Beogradsku košarkašku kliniku smo realizovali kako je to u ovim uslovima i jedino bilo moguće, u onlajn formatu – počinje priču Strahinja Vasiljević, generalni sekrtar UKTS i dodaje: - Među predavačima su bila dva selektora muške i ženske reprezentacije, Svetislav Pešić i Marina Maljković, kao i Duško Vujošević i Ernest Rađen, koji ima bogato internacionalno iskustvo, pre svega u Kini. Njihova predavanja su se pre svega odnosila na rad sa mladim igračima, ali i na analizu odbrambenih taktika po kojima je naša škola košarke prepoznatljiva – rekao je Vasiljević.

Jubilarno 20. izdanje Beogradske košarkaške klinike imalo je i jedan novitet:
- Kao specijalno iznenađenje, priređeno je i predavanje namenjeno trenerima u radu sa mlađim kategorijama, koje je prezentovao Aleksandar Glišić, koordinator mlađih reprezentativnih selekcija, a u kome su kao demonstratori učestvovali i dvojica bivših istaknutih reprezentativaca - Nenad Krstić i Milenko Tepić. Oni su svoje dugogodišnje igračko iskustvo utkali u ovo predavanje i učinili ga još dragocenijim – istakao je prvi operativac UKTS i za naredno izdanje ovog trenerskog seminara najavio moguće izmene:
- Stigao je predlog da Beogradska košarkaška klinika ponese ime našeg istaknutog trenera Dušana Ivkovića. O svemu tome u naskorije vreme odličivaće Upravni odbor UKTS. Jedan od naših najvećih stručnaka svih vremena imao je ogroman uticaj na košarku, a dao je i nemerljiv doprinos unapređenju i modernizaciji rada Udruženja košarkaških trenera Srbije i svojim autoritetom pomagao da Klinika iz godine u godinu za predavače ima najpoznatije i najpriznatije trenere.
Vasiljević je sa ponosom naglasio i da je UKTS u ovoj godini uspeo da objavi čak dve knjige koje su distribuirane svim trenerima.
- Veliku pažnju poklanjamo izdavaštvu kako bismo od zaborava otrgli ogromno znanje koje su naši treneri ostavljali za sobom. Posle knjige "Vežbe osnovnih elemenata tehnike u košarci", ove godine objavili smo i knjigu pod nazivom "Vežbe odbrambene taktike", i to je praksa sa kojom ćemo nastaviti i u budućnosti – zaključio je Vasiljević. 
 

Komentari (0)

Loading