NIKAD LUĐI MUNDIJAL! Grupna faza u Kataru donela senzacionalne rezultate: FUDBAL NAGLAVAČKE!
AP/Ricardo Mazalan

 

Istorija će pamtiti Svetsko prvenstvo u Kataru po više osnova. Do nedavno je prvi bio taj što se održava na zimu, ali sada se i to menja. Katar 2022. ostaće zapamćen kao Mundijal gde su se desile najveće senzacije u istoriji fudbala.

AP/Ricardo Mazalan

 

Krenimo redom. Saudijska Arabija će pobediti Argentinu! Da vam je neko ovo rekao pred početak Mundijala, verovatno biste se nasmejali ili ga proglasili ludim. Sva moć fudbala i draž koju on nosi donela je upravo ova utakmica. Argentina je vodila sa 1:0, a zatim su joj poništena tri gola zbog minimalnog ofsajda. A onda je Saudijska Arabija servirala čudo i sa dva komada u mreži „gaučosa“ došla do istorijske pobede i najavila početak mundijalskih čuda.

AP/Eugene Hoshiko

 

Dan kasnije reč je uzeo Japan. Surovo su kaznili promašaje Nemaca i paklenim finišem došli do pobede i najavili da će biti hit u Kataru.
Australija i Maroko su takođe tvorci apsolutnih senzacija. Očekivalo se da nemaju šta da traže u svojim grupama, a oni su prošli dalje. Afrikanci sa prve pozicije u grupi sa Belgijom, Hrvatskom... Australija je zaprepastila Dansku, ne samo što ju je pobedila i izbacila već i igrom koja je bila dominantna u odnosu na rivala.

SENZACIJE NA MUNDIJALU

S. Arabija - Argentina 2:1
Japan - Nemačka 2:1
Japan - Španija 2:1
Australija - Danska 1:0
Tunis - Francuska 1:0
Belgija - Maroko 0:2
J. Koreja - Portugalija 2:1

O čudu u režiji Tunisa... Može štošta da se kaže, ali to ide i na obraz Francuzima koji su izveli rezervni tim i igrali pod ručnom protiv države koja im je u istoriji bila filijala.

EPA/Tolga Bozoglu

 

Japanci su kompletirali uništavanje velesila trijumfom nad Španijom u poslednjem kolu. Zanimljivo, azijski tim je oba meča u grupi dobio posle preokreta. Gubili su sa 1:0 na poluvremenu, a slavili sa 2:1 na kraju. Upornost! Primer svima i dokaz da je u fudbalu apsolutno moguće da „mali“ pobede „velike“.

EPA/Tolga Bozoglu

 

I poslednjeg dana grupne faze iznenađenje, blago rečeno. Portugalija, svejedno što je izvela drugi tim u odnosu na prva dva kola, sa samo trojicom standardnih (kapiten Ronaldo, golman Košta, bek Kanselo), izgubi od Južne Koreje. Za „navigatore“ bezbolan poraz, ali za Urugvajce - katastrofalan. Jer, Suarez, Kavani i društvo su zbog toga otišli kući. Falila im je za jedan gol veća pobeda protiv Gane (2:0) da budu ispred Korejaca...

Komentari (0)

Loading