PLAČI, ARGENTINO Uveo je gaučose u finale i pre borbe za trofej zaprepastio svet: ODLAZAK S BOGINJOM
EPA/MOHAMED MESSARA

 

Ne plači za njim, Argentino. Ne? Plači, more, plači, ridaj! Takvog od Maradone nisi imala, takvog teško da ćeš više imati. Lionel Mesi igra još ovaj put...

PLAČI, ARGENTINO Uveo je gaučose u finale i pre borbe za trofej zaprepastio svet: ODLAZAK S BOGINJOM

AP/Hassan Ammar

 

Mesi je najveći, zaslužuje titulu

Pored ogorčenosti zbog, kako je naglasio, katastrofalnog suđenja Danijelea Orsata, hrvatski kapiten Luka Modrić je čestitao Argentincima i poželeo im osvajanje Svetskog prvenstva.
- Argentina je pošteno pobedila, bila je bolja, zaslužila je, ali je Orsato jedan od najgorih. Hvala navijačima Argentine ako su mi stvarno aplaudirali, stvorili su neverovatnu atmosferu. Mesi igra neverovatan turnir i pokazuje veličinu. Nadam se da će osvojiti Svetsko prvenstvo. Najbolji je igrač u istoriji i zaslužuje takav uspeh - istakao je Modrić.

Odmah pošto je uveo „gaučose“ u finale SP 2022, s golom i dve asistencije Alvarezu za ubedljivih 3:0 protiv nemoćne Hrvatske, najbolji fudbaler današnjice je najavio poslednji meč na Mundijalima, a može biti i kraj reprezentativne karijere.

Zato se Mesi nada, a milioni njegovih zemljaka i navijača mnogih drugih nacija to žarko žele, da kraj bude krunisan svetskom titulom. Da trijumfalno podigne Zlatni globus, popularno rečeno, Boginju, kao njegov i svih Argentinaca idol 1986. u Meksiku. Da najzad, i zvanično, stane uz rame legendarnom Dijegu.

PLAČI, ARGENTINO Uveo je gaučose u finale i pre borbe za trofej zaprepastio svet: ODLAZAK S BOGINJOM

EPA/GEORGI LICOVSKI

 

Od Gvardiola napravio konja!

Polufinalni duel pred 88.966 svedoka na „Lusailu“ okončan je rezultatski u 69. minutu posle čudesne asistencije kapitena Argentine. Pre nego što je Alvareza spojio s golom, Mesi je hrvatskog defanzivca Joška Gvardiola izvozao za priču.

- Gvardiol je, prema mišljenju mnogih, najbolji štoper na Svetskom prvenstvu, a Mesi ga je prošao ne jednom, ne dvaput, nego triput u očaravajućem trku. Gvardiol je 15 godina mlađi od Mesija, ali je pored njega izgledao kao stari ratni konj koji je u ovakvoj bici poslednji put - opisao je akciju „Dejli mejl“.

- Ponosan sam što imam priliku da završim putovanje igrajući finale. Ovo je moje poslednje Svetsko prvenstvo. Impresivno je završiti igrajući u finalu. Do sledećeg turnira ima još mnogo godina i sigurno je da neću biti na njemu - rekao je 35-godišnji mađioničar iz Rosarija.

PLAČI, ARGENTINO Uveo je gaučose u finale i pre borbe za trofej zaprepastio svet: ODLAZAK S BOGINJOM

AP/Gustavo Garello

 

Ludnica u Buenos Ajresu

Navijačko ludilo je obuzelo Argentinu, pogotovo glavni grad Buenos Ajres. Desetine hiljada navijača su ispunile ulice da proslave pobedu za ulazak u finale. Centar grada, oko čuvenog Obeliska, bio je kao mravinjak.
- Ovaj Mundijal doživljavamo kao nijedan ranije. Zbog Maradonine smrti i zato što je Mesijev poslednji - rekao je Ramiro Monteiro.

Bez otkrivanja da li će igrati Kopa Ameriku 2024, Mesi je pred svoje drugo svetsko finale (prvo izgubio od Nemačke 0:1 posle produžetaka u Brazilu 2014) dodao:

- Nadam se da će se ovog puta drugačije završiti. Osećam se dobro, uživam, veoma sam srećan. Ova grupa momaka je pokazala koliko je jaka.

Lautorovoj cici stavili staklo u piće

Agustina Gandolfo, devojka napadača „gaučosa“ Lautara Martineza, preživela je horor u Dohi posle trijumfa Argentine u polufinalu. 
Lepotica je gledala meč u društvu prijatelja, s kojima je potom otišla u kafić na piće. Tamo su u flaši našli komadiće stakla, pa su u strahu odjurili u bolnicu na pregled koji je, srećom, pokazao da su svi dobro. Ipak, prijavili su slučaj ambasadi Argentine i obavestili policiju u nameri da saznaju ko im je „servirao“ staklo.
„Kakva sramota, podneli smo prijavu i imamo i svedoke u kafiću u kojem smo bili“, napisala je Lautarova cica na Instagramu.

U iščekivanju poslednjeg mundijalskog meča - prvi je, podsećanja radi, odigrao protiv Srbije i Crne Gore 2006. i začinio golom za konačnih 6:0 - Mesi je u matiranju „šahovničara“ ostvario nekoliko podviga.

PLAČI, ARGENTINO Uveo je gaučose u finale i pre borbe za trofej zaprepastio svet: ODLAZAK S BOGINJOM

AP/Frank Augstein

 

BRAZILCI: E, tako se to radi

Argentinski mediji, dabome, slave veliku pobedu Mesija i družine, ulazak „gaučosa“ u finale su ispratili svi svetski mediji, pa i iz njima komšijske i fudbalski najomraženije zemlje.
- Brazilci, tako se to radi. Ovo je bila Mesijeva škola fudbala - naslov je brazilskog lista „Informacao Extra“ koji aludira na to da „karioke“ nisu uspele da pobede Hrvatsku u četvrtfinalu (poraz na penale).

Pored toga što je na četvrtom meču (od šest) u Kataru proglašen najboljim igračem, kapiten „gaučosa“ je stigao Nemca Lotara Mateusa po broju utakmica na SP (25), postao je najbolji argentinski strelac na Mundijalima (11, Batistuta 10)) i najbolji asistent (9, Maradona 8), izjednačio se s Nemcima Gerdom Milerom i Klozeom i Brazilcem Ronaldom po kombinaciji golova i asistencija na SP (po 19)...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading