GONSALO, SRBINE! Mladi Portugalac poslao Šiptara kući: TRI PRSTA ZA DŽAKU!
AP/Alessandra Tarantino

 

Jedan, drugi, treći gol. Het-trik! I onda tri prsta, razumljiv simbol radosti Gonsala Ramoša u ubedljivom trijumfu Portugalije nad Švajcarskom - 6:1. I razumljiva sreća srpskih navijača što je „našim“ pozdravom šiptarski provokator Granit Džaka oteran iz Katara.

AP/Ariel Schalit

 

Selektor „navigatora“ Fernando Santoš je hrabro ostavio na klupi Kristijana Ronalda i u borbi za četvrtfinale Mundijala u vatru gurnuo Ramoša, a mladi napadač Benfike (21) odužio mu se ne jednom, već triput.

BLATER: Gde je taj puvadžija?

Bivši predsednik FIFA, Švajcarac Jozef Blater, iskritikovao je zemljake posle debakla, na prvom mestu kapitena reprezentacije Granita Džaku.
- Kao u tenisu: Švajcarska je izgubila 1:6 od Portugalije. Gde je Džaka? Gde je čovek koji je bio najglasniji, a nije imao nikakvog uticaja na igru u najvažnijem meču? Gde je čovek koji je govorio da će biti prvaci sveta? Zvuči kao izgubljena božićna želja - naveo je Blater.

 

EPA/JOSE SENA GOULAO

 

S tri gola data Švajcarcima postao je najmlađi strelac het-trika na meču eliminacione faze SP još od legendarnog Pelea, koji je u polufinalu 1958. imao 17 godina i sedam meseci. Alal mu vera!

AP/Laurent Gillieron

 

Srbi, dabome, naširoko slave poraz reprezentacije koja je naše „orlove“ poslala kući. Instagram naloge švajcarskih fudbalera zatrpali su komentarima u kojima, jasno i zbog koga (Džake i Šaćirija), prednjači poruka „Kosovo je Srbija“.

- „Karma je čudo“, „pakujte kofere“, „ajde kući“, „kad počinje drugi set“... - navodi se u ostalim komentarima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading