SELEKTOR PORTUGALA SAOPŠTIO SPISAK Evo na koga Santoš računa pred Mundijal u Kataru
EPA-EFE/JOSE COELHO

Očekivano, nije imao lak posao jer portugalska reprezentacija zaista pršti od kvaliteta. Iako su zbog povreda još ranije otpali ofanzivci Pedro Neto (Vulverhemtpon) i Diogo Žota (Liverpul), iskusni strateg je opet imao težak posao da skrati listu za 29 fudbalera. 

Na kraju, morala su da otpadnu neka zvučna imena...

-Želeo bih da iskoristim priliku da uputim izvinjenje igračima koji su zbog istorije u reprezentaciji zaslužili da budu na ovom spisku", počeo je obraćanje medijima Santoš.

(UŽIVO) ČUKARIČKI - CRVENA ZVEZDA Crveno-beli gostuju na Banovom Brdu

A onda je pročitao spisak i iznenadio... 

Od petorice golmana se očekivalo da otpadne Rui Silva iz Betisa, ali je sa njim otpao i dugogodišnji reprezentativac Entoni Lopeš iz Liona. Senzacionalna forma Portovog Dioga Košte u Ligi šampiona mu je donela mundijalsku vizu.

U odbrani je Santoš rešio da povede otkriće sezone, supertalentovanog Benfikinog štopera Antonija Silvu oko kojeg će koplja uskoro lomiti najveći klubovi Evrope. Tu je i veteran Pepe koji se dugo mučio sa povredom, a otpali su Injasio iz SPortinga, Kardosi iz Potrta i iskusni Žoze Fonte. Možda i najveće iznenađenje je odsustvo sjajnog levog Marija Ruija koji blista ove sezone u Napoliju. Pogotovo što je pre njega šansu dobio Rafael Gereiro koji je u velikom padu forme u Dortmundu. Nema ni Vulverhemptonovog desnog beka Nelsona Semeda. Doduše, zasluženo jer su Kanselo i Dalot bolji.

Najveće rezove je Santoš napravio u veznom redu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading