MASOVNA PRETRAGA "MALOG RAJA!" Policija traži ružičastu pidžamu, ubija progovorio posle 15 godina!
Foto: AP/Joao Matos (STR)

Detektivi koji tragaju za britanskom devojčicom Madeleine McCann, koja je nestala još 2007. godine, pretražuju jezero u Portugalu ne bi li pronašli ružičastu pidžamu, piše Daily Mail.

Kako kaže dobro upućeni izvor, postupaju prema dobijenim informacijama i traže odeću ili neki njen deo koji bi mogao pomoći u rasvetljavanju nestanka.

Njeni roditelji, Kate i Gerry McCann pomno prate situaciju i policija ih obaveštava o svim etapama potrage.

 

U utorak su detektivi izneli nekoliko vreća iz zabačenog rezervoara u regiji Algarve.

Sam rezervoar Barragem do Arade je ograđen, a policajci pretražuju to jezero, udaljeno nekih 50-ak kilometara od mjesta Praia da Luz odakle je devojčica nestala.

Ovo je prva velika potraga za nestalom devojčicom u poslednjih devet godina, a pokrenuta je nakon što je nemačka policija kod glavnog osumnjičenog, Christiana Bruecknera, otkrila fotografije tog mesta koje je on opisao kao ‘mali raj‘.

Područje s dronovima i psima tragačima pretražuje 20-ak policajaca, a kako se doznaje, fokus potrage je ružičasta pidžama s likom magarčića Sivka iz crtanog filma Winnie The Pooh.

Otkako je nestala 2007. godine, za Madeleine se tragalo u više navrata, no devojčica kojoj bi danas bilo 20 godina nikada nije pronađena. najnovija potraga u Portugalu najdetaljnija je u poslednjih nekoliko godina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading