par
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 U vezi, zdrava komunikacija čini osnovu sreće i razumevanja. Važno je stvoriti zdrav prostor za deljenje i razmenu emocija bez straha od kritike ili osude.

Ljudi sa sigurnom privrženošću su više u kontaktu sa svojim osećanjima i mogu dovesti do srećne veze sa zdravim komunikacijskim veštinama.

,,Borite se sa komunikacijom? Niste sami. Ovo je jedan od najvećih problema koji parovi imaju kada dođu da me vide. I postoje određeni sigurni principi koji zaista pomažu da komunikacija postane efikasnija", napisala je Rouz Viđano, stručnjak za odnose.

par u sukobu

Foto: Shutterstock

 

 

Ekspert je dalje zabeležio nekoliko komunikacijskih veština koje mogu pomoći u izgradnji sigurne veze. Važno je stvoriti zdrav prostor u vezi za deljenje i razmenu emocija bez straha od kritike ili osude.

Fokusiranje na emocije:

Umesto da ulazimo u takmičenje ko je u pravu, a ko nije, trebalo bi da pokušamo da pogledamo unutra i razumemo svoje emocije. Trebalo bi da uđemo dublje i pokušamo da pronađemo poreklo tih emocija. Ovo će stvoriti više jasnoće u vezi i pomoći nam da bolje komuniciramo svoja osećanja.

Potvrđivanje partnerovih osećanja:

U vezi se nećemo uvek složiti sa partnerom. Međutim, uvek treba da obezbedimo da potvrdimo njihove emocije čak i kada se ne slažemo sa njima. Ovo će pomoći partneru da se oseća viđenim i saslušanim, piše hindustan times. 

par

Foto: Shutterstock

 

Biti ranjiv:

Trebalo bi da dozvolimo sebi da budemo ranjivi prema svom partneru. Pokazivanje naših emocija nije znak slabosti. Umesto toga, ovo će nam pomoći da tražimo jasnoću u vezi i pomoći nam da se osećamo viđeno, saslušano i shvaćeno.

Odgovor na potrebe:

Moramo da budemo pažljivi i da odgovorimo na potrebe partnera. U vezi je važno da partneru razjasnimo naše potrebe i očekivanja i da se pobrinemo da brinemo o njihovim. Diskusija o pitanjima: Za neka pitanja je potrebno više diskusija. Trebali bismo biti otvoreni za to i dozvoliti sebi da budemo otvoreniji za perspektive partnera.

BONUS VIDEO 

 


 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading