SRAMNA PROVOKACIJA POLICIJE LAŽNE DRŽAVE: Upali u hram Hrista Spasa nakon liturgije!
Foto: Ilustracija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković ocenio je da je upad kosovske policije na crkveni posed i to nakon liturgije brutalna demonstracija sile i verske netrpeljivosti koja dolazi iz Prištine.

Posle liturgije u hramu Hrista Spasa u centru Prištine koju je sa sveštenstvom služio episkop raško-prizrenski Teodosije na "uviđaj" oko ovog hrama izašla je kosovska policija.

Naime, kako su preneli prištinski elektronski mediji, kosovska policija je oko hrama vršila "uviđaj".

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković ocenio je da je upad kosovske policije na crkveni posed Hrama Hrista Spasa u Prištini i to nakon liturgije koja je u ovoj svetinji održana nakon pune 23 godine, brutalna demonstracija sile i verske netrpeljivosti koja dolazi iz Prištine.

- Nakon što se u Hramu sakupila nekolicina vernika da obeleži Slavu uz poruke mira i tolerancije vladike Teodosija, usledila je sramna reakcija Prištine, kao nedvosmislena poruka Srbima, vernicima Srpske pravoslavne crkve, rekao je on i zapitao - da li ovako Aljbin Kurti i političari iz Prištine zamišljaju zaštitu verske i kulturne baštine SPC na Kosovu i Metohiji . 

Jasna je namera mnogih da sa prostora Kosova i Metohije zatru svaki trag i spomen srpskog postojanja , zbog toga je i usledila današnja nervozna reakcija na oživeli hram - zaključuje Petar Petković, direktor Kancelarije za Kim.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading